Apelsinų ledai (be pieno)

6 porcijos

Ingredientai:

3 dideli apelsinai
3 v.š. cukraus (saldiklio)
Stiklinė vandens
1 1/2  stiklinės apelsinų sulčių
1/2 stiklinės citrinų sulčių
1 apelsino žievelė
1 citrinos žievelė
1 v.š. apelsinmedžių žiedų vandens (nebūtina)
Mėtų lapelių ar šokolado

 

Pagarbinimo metodas:

1.Aštriu peiliu pusiau perpjauti 3 apelsinus. Jie bus naudojami kaip puodeliai. Pasistenkite perpjauti juos ne paprastai, o zigzago forma.
2.Išskobkite apelsinus, iš minkštimų išspauskite sultis.
3.Tuščius apelsinų puodelius sudėkite į šaldiklį.
4.Į puodą įpilkite stiklinę vandens, suberkite cukrų (saldiklį). Pavirkite keletą minučių, kol cukrus visiškai ištirps. leiskite truputį atvėsti.
5.Supilkite išspaustas apelsinų ir citrinų sultis, 1 1/2 stiklinės apelsinų sulčių, apelsinmedžių žiedų vandenį, suberkite tarkuotas apelsino ir citrinos žieveles. Gerai išmaišykite.
6.Nukoškite ir atvėsinkite.
7.Supilkite skystį į indą ir įdėkite į šaldiklį.
8.Sušalusią masę elektriniu ar rankiniu maišikliu sumalkite iki košės.
9.Vėl dėkite į šaldiklį. Pakartokite procedūrą mažiausiai du kartus (taip nesusidarys didelių ledo gabalėlių).
Patiekite ledus apelsinų "puodeliuose", papuoškite mėtų lapeliais ar gabalėliu šokolado.

Kokteilį rekomenduoja Saudo Arabijos kardiologų draugija.

Šaltinis: Ferrari Roberto, Florio Claudia. Europos valgių knyga. Kardiologijos projektai, 2010, p. 252.