Avinžirnių užtepėlė su sezamais „Hummus’as“ (Be pieno)

4-6 porcijos

Ingredientai:
250g išmirkytų avinžirnių
2-3 v.š. citrinų sulčių
2 v.š. Tahini
2 susmulkintos česnako skiltelės
1 a.š. druskos
3 v.š. aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus

Pagaminimo metodas:
Visus ingredientus sudėti į plaktuvą. Įpilti ¼ stiklinės vandens. Plakti lėtai apie 3-5 min, kol masė pasidarys vientisa.
Sudėti į lėkštę, viduryje suformuoti įdubimą į kurį įpilti apie 1-2 v.š. aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus.
Galima patiekti su šviežia duonele, lavašu ar falafeliais.
Laikyti šaldytuve ir suvartoti per trumpą laiką.

*- norint išgauti pikantiškesnį skonį galima įdėti įvairių prieskoninių žolelių.