Avižiniai batonėliai su moliūgų sėklomis, džiovintais vaisiais ir riešutais be glitimo

shutterstock_250858960

 

Ingredientai:

200g avižinių dribsnių be glitimo
120g kukurūzų dribsnių su džiovintais vaisiais ir riešutais be glitimo
70g moliūdų sėklų
70g migdolų
50g džiovintų abrikosų
240g medaus
50g kokoso aliejus kepimui
50g rudojo cukraus
1 a.š. cinamono
2 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. druskos

Paruošimas:

įkaitinkite orkaitę iki 175C tepm. Kepimo skardą (20×30) išklokite kepimo popieriumi. Avižinius dribsnius be glitimo ir moliūgų sėklas sumaišykite tarpusavyje ir supilkite į paruoštą kepimo skardą. Skrudinkite orkaitėje apie 12-15 min., kol paruduos. Mišinį išimkite iš orkaitės, supilkite į dubenį ir atidėkite. Į didelę keptuvę, ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite kokoso aliejų kepimui. Kai aliejus ištirps sudėkite medų, rudąjį cukrų, cinamoną ir vanilės ekstraktą, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite ant paskrudintų avižinių dribsnių. Į dubenį kartu sudėkite kukurūzų dribsnius su džiovintais vaisiais ir riešutais be glitimo, druską ir migdolus ir džiovintus abrikosus (galima pasmulkinti arba dėti nesmulkintus). Visą masę labai gerai išmaišykite. Supilkite į skardą su kepimo popieriumi, masę gerai paskirstykite ir labai gerai stipriai suspauskite (supresuokite) iki 1,2 – 1,5 cm storio, suformuokite didelį stačiakampį pagal savo kepimo skardą. Leiskite pastovėti 15 min. Supjaustykite į 12- 16 gabalėlių ir pakepkite orkaitėje 90C tepm. apie 5 min. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Laikykite hermetiškame inde.

Skanaus!