Bananų, morkų ir pekano riešutų keksiukai su apelsininiu glajumi BE GLITIMO, BE PIENO, BE KIAUŠINIO

Ingredientai:

3 kiaušiniai arba kiaušinio pakaitalas
2 vidutinio dydžio, sunokę bananai
125ml ryžių pieno (arba kito augalinio pieno, arba lieso pieno)
40g rudojo cukraus
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 vidutinio dydžio morkos
30g stambiai kapotų pekano riešutų
1 a.š. nutarkuotos apelsino žievelės
265g universalių miltų be glitimo
1 v.š. kepimo miltelių be glitimo
1 a.š. malto cinamono

Galajui:
150g cukraus pudros
1 a.š. nutarkuotos apelsino žievelės
1 a.š. trupinto kokoso kremo
1 v.š. apelsinų sulčių

 

Pagaminimo metodas:

įkaitinkite orkaitę iki 180C. Suplakite kiaušinius, arba kiaušinio pakaitalą pagal instrukciją ant pakuotės. Bananus sutrinkite. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, trintus bananus, pieną, rudąjį cukrų ir alyvuogių aliejų. Morkas sutarkuokite ir suberkite į dubenį su kitais ingredientais. Pridėti stambiai kapotus pekano riešutus ir nutarkuotą apelsino žievelę ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną ir dar kartą gerai išmaišykite. Į kiekvieną keksiuko formelę įdėkite kupiną valgomąjį šaukštą tešlos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minučių arba tol, kol įsmeigus smeigtuką į vidurį, jį ištrauksite sausą. Palikite pilnai atvėsti. Glajui paruošti, į vidutinio dydžio dubenį suberkite cukraus pudrą. Sudėkite nutarkuotą apelsino žievelę ir tirpintą kokoso kremą. Supilkite apelsinų sultis ir labai gerai viską išmaišykite. Ant pilnai atvėsusių keksiukų apšlakstykite glajumi ir leiskite sustingti. Papildomai galite pabarstyti smulkintais pekano riešutais iškarto kai apšlakstote glajumi.

Skanaus!