Begliuteninė duona su saulėgrąžomis (be kviečių, be pieno, be kiaušinių)

Ingredientai:
250g begliuteninės duonos mišinio "Bezgluten"
35g aliejaus
400g vandens
20g cukraus (4 a.š.)
5g druskos (1 a.š.)
1 pakelis mielių miltelių
50g saulėgrąžų sėklų

Pagaminimo metodas:
Miltus sumaišyti su cukrumi, druska ir mielėmis, tuomet sudėti į maišytuvo indą, įpilti aliejaus ir vandens. Maišyti kol gausis vientisa masė. Tuomet į tešlą sudėti 40g saulėgrąžų sėklų. Iš gautos masės suformuoti du duonos kepaliukus apie 9×17 cm. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, patepti vandeniu ir apibarstyti likusiomis saulėgrąžų sėklomis. Vandenį karščiui atspariame inde pastatykite orkaitės apačioje, nuolatinės oro drėgmės palaikymui. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sudėti suformuotus duonos kepaliukus ir kepti apie 30 – 40 min., kol gražiai apskrus.