Begliuteninė viso grūdo duona su alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais bei prieskoninėmis žolėmis, pagardinta naminiu sviestu

Ingredientai:
1 pakuotė "Orgran" viso grūdo duonos mišinio (450g)
½ stiklinės kapotų saulėje džiovintų pomidorų
½ stiklinės susmulkinto sūrio*
½ stiklinės kapotų alyvuogių
1 arbatinis šaukštelis džiovinto rozmarino
1 arbatinis šaukštelis sumalto pipiro
(Alyvuogės suteikia sūrumo, todėl druska nebūtina)
Galima papildomai įtarkuoti sūrio

Paruošimo metodas:

Pagal instrukciją paruošti duonos mišinį ir sudėti papildomus ingredientus. Palikti 15 min pastovėti, tuomet apibarstyti šviežiai tarkuotu sūriu. Kepimo laikas nurodytas duonos mišinio instrukcijoje.

 

Šią duonelę galima tiekti su nepaprastai skaniu naminiu sviestu

Ingredientai
250ml šviežios ekologiškos grietinėlės*
500ml vandens
2 valgomieji šaukštai druskos
Ledo

Paruošimo būdas:
Į švarų indą įpilti grietinėlę ir plakti su elektriniu maišytuvu, su kuriuo galėtumėte išplakti grietinėlę. Plakti kelias minutes, tol kol pienas atsiskirs ir sviestas atsiskirs nuo išsiskyrusio skysčio.

Atskirame inde ištirpdyti druską su vandeniu ir, idėjus šiek tiek ledo, idėti išmuštą sviesto gabalėlį ir palikti šaldiklyje mažiausiai 12 valandų.

Norint išgauti dievišką skonį, sviestą galima pagardinti trintu ar pjaustytu česnaku, petražolėmis.

Negalintiems vartoti gyvūninės kilmės pieno produktų, siūlome receptui naudoti tarkuotą sojos sūrį „Tofu“.

*Sviestą pakeisti augalinės kilmės margarinais, sviestiniais užtepais arba išplakti sviestą iš plakamosios sojos grietinėlės.

Parengta pagal sveikos mitybos žurnalo „Everyday Health“ receptą