Begliuteninės duonos su spanguolėmis receptas

1 kepalas:
1 stiklinė ryžių miltų
¾ stiklinės rudųjų ryžių miltų
½ stiklinės tapijokos krakmolo
½ stiklinės bulvių krakmolo
¼ stiklinės kukurūzų krakmolo
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 valgomieji šaukštai cukraus
½ stiklinės pieno miltelių arba džiovintų bulvių dribsnių (pagal skonį)
1 valgomasis šaukštas ksantano arba guaro dervos (arba "Orgran" glitimo pakaitalo "be glitimo")
1 valgomasis šaukštas mielių
3 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros) arba 3 a.š. "Orgran" kiaušinio pakaitalo be kiaušinių, sumaišyto su 6 v.š. vandens)
½ stiklinės vandens arba spanguolių nuoviro (šilto, bet ne verdančio)

½ stiklinės majonezo, jogurto arba augalinės kilmės jogurto
½ stiklinės spanguolių uogienės, praskiestos ½ stiklinės vandens
¼ puodelio tarkuoto Šveicariško sūrio (arba kokio kito kietojo).

Dubenyje su automatiniu maišytuvu išmaišykite miltus, tapijokos ir kukurūzų krakmolą, druską, cukrų, pieno miltelius, ksantano dervą (arba glitimo pakaitalą) ir mieles.

Atskirame dubenyje išmaišykite kiaušinius, vandenį, spanguolių nuovirą, majonezą, spanguoles ir sūrį.

Mažu greičiu maišant automatiniu maišytuvu, įberkite sausuosius ingredientus. Jiems tolygiai išsimaišius padidinkite maišytuvo greitį iki vidutinio. Maišykite iki vienalytės masės.

Supilkite paruoštą tešlą į kepimo skardą. Palikite kilimui sausoje patalpoje be skersvėjo nuo 1 iki 2 val, kol tešlos tūris padvigubės.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Kepkite duoną apie 75 minutes, kol apatinė pluta pabarškinus skambės.