Bolivinės balandos ir moliūgų salotos (be glitimo, be pieno produktų)

 Tai puikus būdas mėgautis bolivinės balandos ir moliūgų salotomis, kurios natūraliai yra turtingos maistinėmis medžiagomis ir ląsteliena. Salotos gali būti patiekiamos kaip garnyras arba kaip vegetariškos salotos pagrindiniam patiekalui.

 Ingredientai:

680 g moliūgo arba patisono;

1 ½ šaukštelio sviesto arba augalinės kilmės margarino/ augalinio aliejaus;

2 šaukštai susmulkintų rozmarinų;

Druskos;

Šviežiai maltų juodųjų pipirų;

1 puodelis nevirtos bolivinės balandos (kruopščiai perplautos per sietelį, nusausintos);

 

¼ puodelio moliūgų sėklų;

Alyvuogių aliejaus;

1 puodelis vyšninių pomidorų (pjaustytų per pusę);

1 sauja baziliko lapelių.

 Padažas

3 šaukštai pirmo spaudimo (Extra Virgin) alyvuogių aliejaus;

2 šaukštai citrinos sulčių;

1 skiltelė smulkinto česnako;

½ arbatinio šaukštelio druskos;

Šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

 

1. Nulupkite moliūgą arba patisoną, pašalinkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais (turėtų gautis maždaug 3 puodeliai). Įdėkite moliūgą arba patisoną į vidutinio dydžio keptuvę su sviestu ir rozmarinu. Uždenkite ir kepkite apie 15 minučių ant vidutinės ugnies. Paskui nuimkite dangtį ir dar apie 10 minučių patroškinkite, karts nuo karto pamaišydami. Paskaninkite druska ir pipirais, pagal skonį.
 

2. Bolivinę balandą virkite apie 12 minučių arba tol, kol ji suminkštės. Išvirtą bolivinę balandą nusausinkite smulkaus sietelio pagalba.

 

3. Moliūgų sėklas šiek tiek pakepinkite, kol įgaus gražų atspalvį. Pabarstykite šiek tiek druskos.

 

4. Dideliame dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus, sukrėskite bolivinę balandą ir dar kartelį gerai permaišykite. Tada sudėkite moliūgus, pomidorus, baziliką ir viską švelniai išmaišykite. Ant viršaus pabarstykite moliūgo sėklomis.