Bolivinės balandos salotos „Tabouli“ be glitimo ir be pieno produktų

Nesvarbu kaip pavadinsite ir kaip ištarsite „Tabouli“,„Tabbouleh“, šis bolivinės balandos ir šviežių daržovių derinys bus gaivus užkandžis Jūsų pietums arba lengvas šaltas patiekalas vakarienei.

Ingredientai:

1 puodelis nevirtos bolivinės balandos;

1¾ puodelio vandens;

¾ a.š. druskos;

2 šaukštai citrinos sulčių;

1 česnako skiltelė, išspausta arba smulkiai supjaustyta (pagal skonį, pasirinktinai);

2 kapoti svogūno laiškai;

½ puodelio kapotų petražolių;

¼ puodelio smulkiai pjaustytų šviežių mėtų;

1 didelis arba 2 vidutinio dydžio agurkai, sutarkuoti arba supjaustyti smulkiais kubeliais;

1 didelis arba 2 vidutinio dydžio pomidorai, supjaustyti mažais kubeliais;

1 v.šaukštas alyvuogių aliejaus;

½ puodelio feta sūrio, arba feta sūrio pakaitalo, supjaustyto kubeliais;

Druskos ir pipirų pagal skonį.

 

Paruošimo būdas:

1. Išvirkite bolivinės balandos kruopas kaip nurodyta ant pakuotės ir perplaukite šaltu vandeniu bei palikite nuvarvėti.

2. Užvirkite vandenį. Įberkite ¾ a.šaukštelio druskos ir supilkite bolivinės balandos kruopas. Sumažinę ugnį, puodą uždenkite ir palikite išbrinkti, maždaug 15 min. Po to palikite puodą atvirą kambario temperatūroje atvėsti. (Bolivinė balanda gali būti laikoma šaldytuve per nakt).

3. Dideliame dubenyje šakute išmaišykite išvirtas bolivininių balandų kruopas, citrinų sultis ir jei naudojate/ mėgstate česnaką, įbertus pjaustytus svogūnus, petražoles, agurkus, pomidorus, aliejų ir, jei vartojate, sūrį.

4. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite kambario temperatūroje arba atvėsintą šaldytuve.

 

Vienoje mišrainės porcijoje (½ puodelio) yra: 
iš viso 109 kalorijų, 3g riebalų, sočiųjų riebalų rūgščių 0g, 0mg cholesterolio, 225mg natrio, 17g angliavandenių, 3g skaidulinių medžiagų, 4g baltymų.

 
Receptas adaptuotas iš anglų kalbos, „Good Housekeeping Cook Book“