Bolivinės balandos užkandžiai (be glitimo, be kiaušinių, be pieno)

Sotus ir maistingas ryžių ir bolinivės balandos užkandis vakarienei ar vakarėliui.


Jums reikės:

½ puodelio nevirtos bolivinės balandos
½ puodelio nevirtų juodųjų ryžių
2 didelių kiaušinių (arba kiaušinio pakaitalo "Orgran")
1 puodelio smulkiai pjaustytų svogūnų
1 puodelio smulkiai supjaustyto mocarelos sūrio arba tofu (sojų) sūrio
skiltelių smulkinto česnako 
½ puodelio smulkiai pjaustyto šviežio baziliko
1/3 puodelio supjaustytų vynuoginių pomidorų
½ a.š. jūros druskos
½ a.š. šviežiai maltų pipirų
1 a.š. čili miltelių
2 skiltelės česnako, garnyrui
2 puodelių pomidorų padažo (geriausia būtų naminio), patiekimui

Paruošimas:

Išvirkite ryžius ir bolivinę balandą pagal tai kaip parašyta ant pakuočių. Šiems užkandžiams geriausia naudoti keksiukų formeles. Formeles patepkite aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Dideliame, giliame inde gerai sumaišykite išvirtą bolivinę balandą, ryžius su kitais likusiais ingridientais, išskyrus česnakus, skirtus garnyrui ir pomidorų padažą. Paruoštą ryžių ir bolivinės balandos mišinį, naudodami šaukštą, sudėkite į formeles, gerai užpildykite mišinių formeles, o paviršių išlyginkite, paspausdami mentele. Kepkite orkaitėje 20 min., kol paviršius gražiai apskrus, taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės, palikite 15 min. atvėsti. Atsargiai šaukštu įšimkite kepinį iš formelės. Apibarstykite smulkintu česnaku, patiekite su pomidoru padažu.
 

Pagaminsite be:

Draugiškas: