Braškės bavariškai (be pieno)

Ingredientai:
(6 porcijoms)

500g braškių (300g tyrei ir 200g papuošti)
350g neriebaus jogurto (arba jogurto be pieno)
1 apelsinas
Viena Vanilės lazdelė
4 želatinos lapeliai
Saldiklio (fruktozės, ksilitolio ar kt.)
1 valgomasis šakštas migdolų aliejaus
Mėtų lapelių

Pagaminimo metodas:

1. Nuo 300g braškių pašalinkite kotelius ir atsargiai nuplaukite. Sudėkite į dubenį.
2. Sudėkite apelsino žieveles (venkite baltojo minkštimo posluoksnio).
3. Ant braškių išspauskite apelsino sultis.
4. Įdėkite saldiklio ir vanilės lazdelę. 30 min. palaikykite šaltai.
5. Išimkite vanilės lazdelę ir sugrūskite braškes iki tyrės.
6. Ištirpinkite želatinos lapelius kelių valgomųjų šaukštų drungno vandens ir žemuogių sulčių mišinyje.
7. Sumaišykite jogurtą, ištirpusius želatinos lapelius bei braškių tyrę.
8. Ištepkite pudingo formelę migdolų aliejumi. Aliejaus perteklių nusausinkite popieriniu rankšluoščiu.
9. Supilkite masę į formą ir palikite šaldytuve per naktį.
10. Sušalusį pudingą galite išversti į lėkštę. Papuoškite likusiomis braškėmis ir mėtų lapeliais.

Patarimas: šį desertą galima gaminti ir iš kitų vaisių ar uogų.

Desertą rekomenduoja San Marino kardiologų draugija.

Šaltinis: Ferrari Roberto, Florio Claudia. Europos valgių knyga. Kardiologijos projektai, 2010, p. 247.