Bulvių ir porų sriuba

Ingredientai:
3 didelių nuluptų ir kubeliais supjaustytų bulvių
1 nuplauto ir smulkiai supjaustyto poro
3 smulkiai pjaustytų česnako skiltelių
3 v. š. sviesto arba alyvuogių aliejaus
3 v. š. burnočio miltų
0.7 l daržovių sultinio
1 stiklinė pieno arba 0.5l įprasto pieno ir 0.5l kokosų pieno
2-3 a. š. džiovintų, maltų čiobrelio lapų
Druskos ir pipirų pagal skonį

 

Pagaminimo metodas:
Bulvių kubelius virti kol suminkštės. Tuomet nupilti vandenį ir palikti atvėsti. Dideliame puode ant vidutinės ugnies išlydyti sviestą. Į jį sudėti burnočių miltus, ir virti maišant tol, kol pasidarys vientisa masė. Toliau maišyti kol užvirs, ir dar papildomai pora minučių. Sudedėti porą ir česnaką, pavirti dvi minutes, bet nepervirti. Sudedėti išvirtas ir nusausintas bulves. Lėtai maišant supilti sultinį. Supilti pieną ir gerai išmaišyti. Įdėti prieskonių ir troškinti ant mažos ugnies apie 15-20 minučių. Patiekkti šiltą.

Jei mėgstate pertrintas sriubas, galima šią sriubytę sutrinti su blenderiu ir papuošti smulkintu poru.