Bulvių traškučiai (namų gamybos čipsai iš batatų)

Batatas – dar kitaip vadinamas saldžiaja bulve. Tai vijoklinis augalas, kurio šakniagumbiai naudojami maistui. Dažniausiai jie auginami tropinėje ir subtropinėje pasaulio dalyse, bet sparčiai populiarėjantis jau ir Europoje. Šios saldžiosios bulvės turi daug ląstelienos, betakarotino, vitaminų C ir B6, kalio. Mažai riebalų ir kalorijų.

 

Jums reikės:

1 nuvalytos vidutinio dyžio saldžiosios bulvės
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
1/4 šaukštelio druskos
šviežiai maltų pipirų
1 šaukštelio čiobrelių (geriau šviežių, kapotų)

 

Įkaitinkite orkaitę iki 165 C. Bulvę supjaustykite griežinėliais. Alyvuogių aliejų, tarkuotą apesino žievelę ir druską gerai išmaišykite dubenėlyje. Patepkite kepimo skardą alyvuogių aliejumi. Išdėliokite bulvės girežinėlius ant skardos, taip kad bulvės nesiliestų viena su kita. Naudodami teptuką aptepkite kruopščiai paruoštu aliejaus ir prieskonių mišinuku kiekvieną griežinėlį. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir čiobreliais. Kepkite orkaitėje apie 20 min, kol bulvių griežinėlių krašteliai šiek tiek pasigarbanos, vidurys taps auksinės rudos spalvos ir paviršius bus sausas. Kai traškučiai iškeps, išimkite iš orkaitės ir palikite 3 min. atvėsti. Tumet atsargiai rankomis perkelkite traškučius į indą. 

Taip pat galite naudoti begliuteninius bulvių prieskonius, kurie tinkami žmonėms besilaikantiems dietos be druskos.