Burnočio salotos

Pietums pasigaminkite lengvų ir skanių salotų su burnočio sėklomis. Burnočiai lėtina senėjimo procesą, ma­žina cholesterolio kiekį kraujyje, gydo tuberkuliozę, bronchitą ir pneu­moniją, psoriazę ir egzemą, lėtinę skrandžio opą, nudegimus, aterosk­lerozę, stenokardiją ir daugelį kitų negalavimų. Gydomąja galia burno­čiai prilygsta ženšeniui arba auksiniam ūsui, o maistine verte lenkia vi­sas šiuo metu egzistuojančias pasaulio augalijos rūšis.

Jums reikės:

1,5 puodelio šalto vandens
1/2 puodelio nevirto ir nesmulkinto burnočio sėklų
2 puodelių supjaustytų ir neluptų agurkų
1/2 puodelio plonais griežinėliais pjaustyto saliero
1/2 puodelio smulkiai pjaustytų raudonųjų svogūnų
1/4 puodelio kapotų šviežių mėtų
1/4 puodelio kapotų šviežių petražolių
1/4 puodelio riešutų, kepintų
2 šaukštai pirmojo spaudimo (extra virgin) alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
2 šaukštai šviežių citrinų sulčių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelis grūstos raudonos paprikos
1/2 puodelio konservuotų avinžirnių (nusausintų, be druskos)
1 puodelio fetos sūrio (jį galite pakeisti tofu)

Vandenį ir burnočio sėklas virkite vidutinio dydžio puode. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 20 minučių arba tol, kol vanduo visiškai susigers į sėklas.
Kol burnotis verda, sumaišykite visus ingredientus, išskyrus sūrį. Burnočio sėklas suberkite į sietelį ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Gerai nusausinkite. Suberkite burnočio sėklas į indą, kuriame sumaišėte visus ingredientus, sumaišykite viską. Švelniai pridėkite sūrio gabaliukus.

Skanaus!

Pagaminsite be:

 

 

 

Draugiškas: