Citrininiai kreminio sūrio sausainiai

Ingredientai:

sausainiams:

130 g miltų be glitimo kepiniams
1/2 a.š. stambios druskos
1/4 a.š. kepimo miltelių be glitimo
240 g kreminio sūrio (pvz. Philadelphia)
120 g nesudyto sviesto
130 g smulkaus cukraus
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 didelis kiaušinis arba kiaušinio pakaitalo

glaistui:

130 g cukraus pudros
3 v.š. citrinos sulčių

Pagaminimo metodas:

įkaitinkite orkaitę iki 175C temperatūros. Vidutinio dydžio dubenyje persijokite miltus, kepimo miltelius ir įberkite druską. Su elektriniu plaktuvu gerai išsukite sūrio kremą ir sviestą iki vientisos masės. Palaipsniui į masė suberkite cukrų ir maišykite iki purios masės. Pridėkite vanilės ekstrakto, tarkuotos citrinos žievelės ir kiaušinį arba kiaušinio pakaitalą. Maišykite iš lėto iki vienytos masės. Nepermaišykite tešlos. Masę įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad sutvirtėtų. Kepimo skarą išklokite kepimo popieriumi. Suformuokite nelukštento graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite į skardą, palikdami apie 5 cm tarpą tarp rutuliukų. Kepkite apie 12-15 min, kol sausainio apačia įgaus aukso spalvą. Neperkepkite. Išėmus iš orkaitės, leiskite atvėsti apie 5 min. Kol sausainiai vėsta, pasiruoškite glajų. Sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis. Šiuo glaistu padenkite sausainių viršų, galite apibarstyti tarkuota citrinos žievele. Sausainiai skaniausi švieži.

Skanaus!