Citrinų šerbetas (be pieno)

4 porcijos

Ingredientai:

3 citrinos
2 kiaušinių baltymai (arba 2 a.š. kiaušinių pakaitalo ir 1 v.š. vandens)
150g cukraus (ar saldiklio)
1 kg ledo kubelių

Pagaminimo metodas:

1.Nutarkuokite citrinos žievelę.
2.Nulupkite nutarkuotas citrinas ir išimkite baltą šerdį.
3.Atskirkite skilteles, nulupkite ploną skaidrią odelę ir išimkite sėklas.
4.Kiaušinių baltymus, cukrų ir nuluptas citrinos skilteles sudėkite į plaktuvą. Plakite didžiausiu galimu greičiu iki vienalytės masės.
5.Dėkite ledo kubelius po vieną ir toliau plakite, kol gausite šerbetą.
6.Išpilstykite šebretą į desertinius dubenėlius, pabarstykite trupučiu tarkuotos citrinos žievelės ir patiekite.
7.Papuoškite šakele mėtų lapelių.

Desertą rekomenduoja Izraelio kardiologų draugija.

Šaltinis: Ferrari Roberto, Florio Claudia. Europos valgių knyga. Kardiologijos projektai, 2010, p. 169.