Datulių ir bananų pyragas

Ingredientai:

250g datulių
2 maži arba 1 didelis bananas (apie 140g)
100g paknų riešutų
300g razinų
100g kukurūzų košės be glitimo
2 a.š. cinamono
2 a.š. kepimo mitelių be glitimo
2 kiaušinio baltymiai (arba kiaušino pakaitalas)
100g banano traškučių
1 a.š. cukraus

 

Pagaminimo metodas:

datules sudėkite į nedidelį puodą su 200ml verdančio vandens ir virkite 5 min. Skystį, kuriame virė datulės, supikite į kitą indą. Datules sudėkite į indą trynimui, kartu sudėkite bananus ir įpilkite 100ml skysčio, kuriame virė datulės ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės. Pekanų riešutus galite pasmulkinti arba naudoti nesmulkintus. Riešutus, razinas, kukurūzų košę be glitimo, cinamoną ir kepimo miltelius be glitimo sumaišykite kartu. Į šį mišinį sudėkite sutrintas datules su bananais ir gerai išmaišykite. Galite įpilti 3 v.š. tamsaus romo. Kiaušinio baltymą išplakite iki putų ir įmaišykite į pyrago mišinį. Supilkite tešlą į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus išdėliokite banano traškučius ir pabarstykite cukrumi, kad karamelizuotusi. Skardą dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180C. Kepti apie 1 val., kol įgaus auksinę spalvą ir viršus bus traškus, o įsmeigus iešmelį ir ištraukus, jis bus švarus.

Skanaus!