Desertinis obuolių sūris

Ingredientai:
5 kg obuolių
1 kg cukraus
Pusė šaukštelio cinamono

Pagaminimo metodas:
Nulupti ir smulkiai supjaustyti obuolius, sudėti į puodą, supilti cukrų ir cinamoną. Palaikyti parą. Nupilti iš obuolių susidariusį skystį į puodą ir virti, kol skysčio liks trečdalis. Maišyti mediniu šaukštu, kol pasidarys karamelės konsistencijos masė. Tuomet sudėti obuolius, tačiau ne visus, aštuntąją dalį obuolių palikti. Verdant viską maišyti. Po kiek laiko sudėti likusius obuolius, kurie sūrį padarys margą. Dar šiek tiek pavirti ir išpilstyti į apvalius emaliuotus indelius arba maišelius. Palaikyti 5 paras kambaryje. Po to sudėti (išversti) į lėkšteles ir sirpinti šiltoje vietoje, kartkartėmis pavartant. Dar 5 dienas laikyti šaldytuve.

Į masę galima dėti riešutų, razinų, saulėgrąžų sėklų, o patiekti sūrio gabalėlius apvoliotus aguonose arba kokoso drožlėse.