Gaivūs citrininiai sausainiai – pyrago gabalėliai BE glitimo, BE pieno, BE kiaušinio

Gluten, Sugar, and Dairy Free Homemade Lemon Bar Cookies

Ingredientai:

270g universalus miltų mišinys be glitimo
60 g cukraus pudros + pabarstymui ant viršau
225g kokoso aliejaus kepimui
40g PKU kiaušinio pakaitalo + 120ml vandens (4 kiaušiniai)
400g smulkaus cukraus
1 a.š. citrinos žievelės
80ml citrinos sulčių
½ a.š. kepimo miltelių be glitimo

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laips.temp. Pasiruoškite kepimo formą (apie 30x20cm), išklokite kepimo popieriumi taip, kad iš formos galų, kepimo popierius būtų išsikišęs. Tai reikalinga, kad galėtumėte ištraukti kepinį.
Sumaišykite 240g universalių miltų be glitimo ir 60g cukraus pudros. Kokoso aliejų kepimui palaikykite šaldytuve, kad būtų kietos konsistencijos. Supjaustykite kokoso aliejų kepimui į gabaliukus. Kartu su miltais, cukraus pudra, kokoso aliejų kepimui sutrinkite iki trupinių. Galite naudoti šakutę ar trinkite tiesiog pirštais. Paruoštus trupinius suberkite į paruoštą skardą ir gerai suspauskite. Kepkite 175 laips.temp, apie 20 – 25 minučių arba kol lengvai paruduos.
Kol pagrindas kepa, kiaušinio pakaitalo miltelius sumaišykite su vandeniu ir gerai išplakite. Suberkite cukrų, citrinos žievelę ir citrinos sultis, viską tarpusavyje gerai išmaišykite. Sumaišykite kepimo miltelius be glitimo ir likusius 30g universalių miltų be glitimo ir įmaišykite į kiaušinio pakaitalo ir cukraus mišinį. Paruoštą mišinį supilkite ant dar karšto, iškepto pagrindo. Kepkite 175 laips.temp. apie 25 minutes. Leiskite atvėsti keipimo formoje apie 30 minučių. Išimkite iš kepimo formos, naudodami išsikišusį kepimo popierių kaip rankenėles. Leiskite visiškai atvėsti. Nuimkite kepimo popierių ir supjaustyti į gabaliukus, pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!