Grikių blynai be glitimo, be pieno, be kiaušinių

Ingredientai:
1-1/2 stiklinės universalių begliuteninių miltų kepiniams;
1 stiklinė grikių miltų (kuriuos vietoje sumalsime);
3 šaukštai cukraus (arba natūralaus saldiklio);
2 arbatiniai šaukšteliai valinės;
2-1/2 arbatiniai šaukšteliai begliuteninių kepimo miltelių;
¼ arbatinio šaukštelio guaro dervos arba glitimo pakaitalo;
¼ arbatinio šaukštelio druskos;
2-1/2 stiklinės pieno (arba augalinės kilmės pieno);

1 šaukštas ištirpinto sviesto (arba augalinės kilmės sviesto);
1 kiaušinis (arba 1 arbatinis šaukštelis kiaušinio pakaitalo).

Gaminimo metodas:
Sumaišyti sausus produktus (miltus, duską, cukrų ir t.t.) dideliame inde.
Atskirai išplakti kiaušinį su pienu, lydytu sviestu ir tuomet maišyti su miltais iki vientisos masės.
Atsižvelgiant į gautą masę, jei reikia papildomai įpilti pienuko arba sviesto.
Kai blynų masė paruošta, įkaitintoje keptuvėje formuoti patinkančios formos blynus.
Blynams pradedant ruduoti ir ant paviršiaus atsirandant burbuliukų, pakepti dar minutę ir dėti į šiltą lėkštę.

*Blynus pagardinti galite su augalinės kilmės plakta grietinėle, tepamu šokoladu (be pieno), uogiene.

Tiems kas neturi laiko TikraiBe.lt siūlo „Orgran” grikių blynų mišinį, į kurį tiesiog reikės įpilti vandenuko arba augalinės kilmės pieno ir kepti!