Grikių ir morkų keksiukai (be glitimo, be pieno, be kiaušinių)

Ingredientai:
1 ½ stiklinės grikių miltų (grikius su akmeninių girnų malūnėliu sumalsime į miltus).
2 a. š. cinamono
½ a. š. druskos
1 a. š. sodos
1 a. š. begliuteninių kepimo miltelių
1 ½ tarkuotų ar trintų morkų (galima dėti tarkuotą cukiniją)
¾ stiklinės medaus, agavų, klevų ar datulių sirupo 
1 trinto banano
½ stiklinės saulėgrąžų aliejaus
3 v. š. linų sėmenų su 9 v. š. karšto vandens (arba su 3 kiaušiniais)
½ stiklinės razinų (pagal skonį)

Pagaminimo metodas:
Įkaitinti orkaitę iki 350 laipsnių C. Keksiukų formeles iškloti kepimo popieriumi arba ištepti saulėgrąžų aliejumi arba tiesiog kepti popierinėse formelėse skirtose keksiukams.
Į didelį indą sudėti grikių miltus, cinamoną, druską, sodą, kepimo miltelius, morkas ir viską gerai išmaišyti.
Kitame inde sumaišyti medų ar mėgstamą sirupą su trintu bananu, saulėgrąžų aliejumi ir linų su karštu vandeniu mišiniu.
Šlapius ingredientus sudėti į sausus ingredientus ir viską gerai išmaišyti. Jei yra poreikis įdėti razinų.
Tešlą supilti į formeles ir kepti apie 25 min. Kuomet iškeps išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti. Apibarstyti su cukraus pudra.

Labai skanūs ir kitą dieną, patiekti su stikline šalto migdolų pieno gėrimo.