Helovyno skanumynai gardumynai

Pateikiame Jums 13 velniškai lengvų receptų – dekoracijų smagiai Helovyno šventei!

1. Morkyčių moliūgas su padažu

Pirmiausia pasigaminsime padažą, kuriam reikės:

3 su puse puodelio keptų avinžirnių
1 puodelio moliūgo tyrės
2 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. su kaupu tahini (sezamo sviesto)
2 skiltelių česnako
1/2 – 3/4 puodelio vandens
1-2 valg. š. česnakinio čili padažo
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
Druskos pagal skonį

 

Visus ingredientus sutrinkite trintuvu (užtruks apie 5-10 minučių). Įpilkite daugiau vandens, jei reikia, ir įdėkite druskos ir česnakinio čili padažo. Padažą palaikykite šaldytuve porą valandų prieš patiekiant.

Belieka i mažus indelius sudėti padažą, aplink sudėlioti morkytes taip, kad gautųsi moliūgas. Moliūgo šypseną padarysite iš agurko ar paprikos.

2. Sausaininiai voriukai

Viskas paprasta kaip du kart du – imame mėgstamus sausainius su įdaru ir į įdarą įsmeigiame keptas lazdeles, kurias galite išsikepti patys. Voriukams akytes padarysite iš razinų, kurias galite prilipdyti cukraus pakaitalo ir citrinos sulčių glazūra.

 

 

 

3. Nagingi blyneliai

Išsikepkite lietinius blynelius, o ant jų sudėkite nago formos paprikos, obuolio griežinėlį ar net pusiau perskeltą migdolo riešutą (jei "dirbtiniai nagai" nesilaiko ant blynelių, galite blyneliuose padaryti nedidelę įpjovą ir tada įstatyti "nagą").

 

 

 

4. Juodasis kirmėliukas

Kirmėliuką padarysite suvėrę juodąsias alyvuoges į ilgą grandinę (verti galima ant ko tik sugalvojate, pvz.: ant šiaudelio, skirto gėrimams ir pan.), o akytes padarysite iš sūrio (tinka ir tofu) ir iš mažo gabalėlio alyvuogės, kurias pritvirtinti galite su sutrumpintais dantų krapštukais. Liežuvėlį padarysite iš morkytės. Na ir graži kirmėlaitė!

 

 

5. Vaiduokliška pica

Picos paplotėlį galite išsikepti patys arba nusipirkti jau pagamintą. Užtepkite ant jo pomidorų padažo, truputėlį majonezo, vaiduoklius suformuokite iš tofu ar įprasto sūrio, uždėkite per pusę perpjautas alyvuoges – voriukus (kojas vorams galite išpjaustyti iš tų pačių alyvuogių – pareikalaus kantrybės, bet bus verta), pašaukit į orkaitę ir pica jau paruošta.

 

 

6. Plaukiojantis aštuonkojis

Paprasčiau būti negali – perpjaukite papriką per pusę, vieną pusę įmerkite į padažą (kurio gamyba aprašyta aukščiau), iš likusios paprikos dalies padarykite aštuonkojo čiuptuvus, akis padarysite iš alyvuogių ar iš bet ko kito, ką diktuoja Jūsų fantazija. Viskas – aštuonkojis pasiruošęs pradėti kelionę iki Helovyno stalo.

 

 

 

7. Dantytieji nasrai

Obuolius supjaustykite ketvirčiais, kiekvieną ketvirtį išpjaustykite taip, kaip parodyta paveikslėlyje. Dantis padarysite iš migdolų. Atsargiai – bevalgant gali ir įkasti!

 

 

 

8. Dešrelės – mumijos

Išminkę tešlą, atsipjaukite ilgą ir ploną tešlos juostelę, ja apvyniokite dešreles (nepamirškite palikti tarpelio akims) ir pašaukite į orkaitę. Kai mumijos iškeps, iš garstyčių padarykite akis ir mumijos bus pasiruošiusios baisiai skaniam Helovyno vakarui.

 

 

 

9. Mumijos gėrimas

Net jei tai ne receptas, visvien smagi geriama dekoracija! Įprasto gėrimo pakelį apvyniokite popieriumi, iš popieriaus padarykite dideles akis ir dekoruokite šiais mažais mumijukais Helovyno stalą.

 

 

 

10. Kiaušininiai voriukai

Kietai virtą kiaušinį perpjaukite per pusę, ant jo uždėkite perpus perpjautą alyvuogę, alyvuogines kojas voriukui ir "Vuolia"!

 

 

 

11. Voras – sausainis

Viskas labai paprasta: pasidarykite avižų – moliūgų sausainių (tik nedėkite šokoladinių lašiukų), iš paprikos išpjaustykite kojas ir pridėkite prie sausainio. Aplink kelis voriukus galite išpiešti voratinklio ornamentus. Baisiai gražus voriukas, ar ne? 

 

 

 

12. Morkų gniaužtai iš padažo gelmių

Kadangi jau žinote, kaip pasigaminti padažą (be abejo, galite naudoti ir kitą savo mėgstamą padažą), Jums belieka sudėti morkas į padažą taip, kad atrodytų lyg ranka. Nagus morkos pirštams pridėti galite iš obuolių skiltelių ar migdolų.

 

 

 

13. Raganų sūrio šluotelės

Iš sūrio dešrelių padarykite šluoteles, kurias uždėti galite ant savo iškeptų lazdelių ar ant traškių sūrių lazdelių. Pritvirtinti šluotelę prie lazdelės galite tiesiog su siūlais.

 

 

 

 

Linksmo ir smagaus Helovyno!