Imbieriniai sausainiai be glitimo

Ingredientai:

3 puodeliai miltų kepiniams be glitimo
1 a.š. kepimo miltelių be glitimo
3/4 a.š. sodos
1/4 a.š. druskos
1 v.š. malto imbiero
1 3/4 a.š. malto cinamono
1/4 a.š. malto gvazdikėlio
6 v.š. sviesto
3/4 puodelio rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis arba kiausšinio pakaitalas
1/2 puodelio melasos
2 a.š. vanilės
1 citrina

Pagaminimo metodas:

dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, imbierą, cinamoną ir maltą gvazdikėlį. Kitame dubenyje gerai išsukite sviestą su ruduoju cukrumi ir kiaušiniu arba kiaušinio pakaitalu. Į mišinį įdėkite melasą, vanilę ir į mišinį įtarkuokite citrinos žievelę ir toliau maišykite, kol viskas gerai susimaišys. Palaipsniui įmaišykite sausus ingredientus. Gautą tešlą gerai išminkykite, kad viskas tarpusavyje gerai susimaišytų. Padalinkite tešlą per pusę ir kiekvieną gabaliuką apvynioti maistine pievele. Leisti tešlai pastovėti kambario temperatūroje bent 2 valandas arba iki 8 valandų (tešla gali būti laikoma šaldytuve iki 4 dienų). Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą kočiokite iki 0.5cm storio. Pjaustykite norimo dydžio sausainius arba naudokite formeles. Dėkite ant, kepimo popieriumi išklotos, skardos tarp sausainių palikdami ~ 1,5 cm atstumą. Sausainius dėkite į įkaitintą orkaitę iki 190 laipsnių temp. apie 7 -10 min. Iškeptiems sausainiams leiskite šiek tiek pastovėti ir tik tada imkite nuo kepimo skardos. Sausainius galite aptepti glaistu, paruošto tarpusavyje sumaišius citrinos sultis ir cukraus pudrą. Galima apibarstyti spalvotais pabarstukais.

Skanaus!