Kokoso pieno karameliniai saldainiai

Ingredientai:

2 v.š. kokoso kremo + kepimo formai ištepti
400 ml kokoso pieno
180 ml kukurūzų sirupo
1 a.š. rupios jūros druskos
400 g cukraus
180 ml vandens

Pagaminimo metodas:

paimkite vidutinio dydžio kepimo formą (apie 20cm x 20 cm) ir ištepę kokoso kremu atidėkite. Sumaišykite kokoso pieną, kukurūzų sirupą ir jūros druską tarpusavyje. Pakaitinkite virš vidutinio stiprumo ugnies, nuolat maišant 2½-3 minutes, kol mišinys sušils ir taps vientisas. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite. Kitame puode sumaišykite cukrų ir vandenį ir maišykite, kol cukrus ištirps. Puodą uždėkite ant vidutinio stiprumo ugnies ir kaitinkite nemaišant kol cukrus virs šviesios gintaro spalvos. Gautą sirupą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į kokoso pieno mišinį. Puodą uždėkite ant tos pačios vidutinio stiprumo ugnies ir nuolat maišant kaitinkite, kol visa karamelė ištirps. Padidinkite ugnį ir nuolat maišant kaitinkite, kol karamelė taps turšta. Iškart nuimkite nuo ugnies ir supilkite į paruoštą skardą. Leiskite visiškai atvėsti  ir peilį patepę kokoso kremu, kad neliptų, supjaustyti norimo dydžio kvadratėliais.

Skanaus!