Kukurūzų duona be glitimo

Reikės:

1/2 puodelio sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai* (arba 1 a.š. kiaušinio pakaitalas)
1 puodelis pasukų (arba avižų pieno)
1/2 a.š. geriamosios sodos
1 puodelis kukurūzų miltų
1 puodelis begliuteninių miltų
1/2 a.š. druskos

 

Paruošimo būdas:

1. Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių C. Riebalais ištepti kepimo skardą.
2. Dideliame dubenyje ištirpdyti sviestą. Nuimti nuo ugnies, suberti cukrų ir gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinius* ir gerai išplakti. Geriamąją sodą išmaišyti su pasukomis, supilti į  kukurūzų miltų, begliuteninių miltų ir druskos mišinį, išmaišyti iki vietinsos masės. Tešlą sukrėsti į paruoštą kepimo skardą.

3. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių arba tol, kol įsmeigtas dantų krapštukas ištrauktas būtų švarus.

* – Kiaušiniui alergiškiems žmonėms arba veganams receptui reikės 2 a.š. kiaušinio pakaitalo atskirame inde išplakti su 4 valgomaisiais šaukštais vandens. Gautą masę sukrėsti į tešlą.