Kukurūzų duona (be kviečių, be glitimo)

Reikės:

280 g kukurūzų miltų, smulkios polenta arba smulkių kukurūzų manų kruopų

85 g begliuteninių miltų

2 a.š. geriamosios sodos

juodųjų pipirų pagal skonį

1 didelis kiaušinis* (arba 1 a.š. kiaušinių pakaitalo)

150 ml pieno (arba augalinės kilmės pieno)

425 ml natūralaus jogurto (arba augalinės kilmės jogurto)

115 g konservuotų čili pipirų, nusausintų, kapotų

1 maža konservuotų kukurūzų dėžutė

 

Pagaminino būdas:

Įkaitinti orkaitę iki 200°C. Gausiai ištepti negilią kepimo skardą (apie 25cm ilgio) sviestu.
Dideliame dubenyje išmaišyti kukurūzų miltus, begliuteninius miltus, geriamąją sodą ir prieskonius, druską ir šviežiai maltą pipirą.
Ąsotyje sumaišyti kiaušinius*, pieną, jogurtą, čili pipirus ir kukurūzus.
Supilti ąsočio turinį į dubenį su sausaisiais ingredientais ir lengvai išmaišyti.
Gautą masę iškrėsti į sviestu išteptą skardą ir kepti 25-30 min kol sutvirtės ir gražiai apskrus. Patiekti šiltą, supjaustytą kvadratais.

Kiaušiniui alergiškiems žmonėms į ąsotį sukrėsti atskirame inde paruoštą plakinį, gautą išplakus 1 a.š. kiaušinių pakaitalo ir 2 valgomuosius šaukštus vandens).