Lazanija be glitimo

Portion of traditional durum wheat lasagne with bolognaise sauce, beef mince and cheese in alternating layers on a white plate

Ingredientai:

2 morkos
2 vidutinio dydžio svogūnai
2 skiltelės česnako
2 salierų stiebai
alyvuogių aliejaus
1/2 kuokštelio šviežio čiobrelio
500 g pasirinkta malta mėsa (rekomenduojama jautiena)
1 v. š. daržovių sultinio be glitimo
2 x 400 g konservuotų slyvinių pomidorų
druskos
šviešiai maltų juodųjų pipirų
1 l pieno
35 g kokosų aliejus kepimui
25 g universliu beglitiminių miltų mišinio Ekstra
25 g kukurūzų miltų
lazanijos lakštai be glitimo
70 g parmezano sūrio

 

Pagaminimo metodas:

Bolonijos padažui paruošti, smulkiai supjaustykite morkas, svogūnus, česnaką ir salierus ir suberkite į plačią keptuvę. Kepinkite ant vidutinio dydžio ugnies su trupučiu alyvuogių aliejaus. Susmulkinkite čiobrelius ir kartu kepkite apie 5 – 10 min kol įgaus auksinį atspalvį. Padidinkite ugnį ir sudekite pasirinktą maltą mėsą, ir sumaišykite kartu suprieskoninėmis daržovėmis medine mentele. Kepkite apie 5 minutes arba kol malta mėsa lengvai paruduos. Supilkite sultinį ir vėl gerai išmaišykite. Supilkite pusę stiklinės vandens. Maišykite kol skysčiai visiškai išgaruos. Sudėkite pomidorus ir įpilkite 300 g vandens ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 1 valandą, tada nuimkite dangtį ir toliau troškinkite apie 30 minučių arba tol, kol sutirštės. Padaryti Bešamelio padažą: į kitą keptuvę supilkite pieną, sudėkite sviestą bei miltus ir nuolatos plakant kaitinkite apie 12 – 15 min kol sutirštės. Sutarkuokite tris ketvirtadalius parmezano sūrio. Į skardą (maždaug 25cm x 30cm) supilkite 1/3 Bolonijos padažo, ant viršaus išdėliokite lazanijos lakštų vieną sluoksnį, ant lazanijos lakštų supilkite 1/3Bešamelio padažą. Visą sluoksniavimą pakartokite dar du kartus (gaunate tris sluoksnius). Ant viršaus sutarkuokite likusį parmezano sūrį ir apšlakstykite truputėliu alyvuogių aliejaus. Skardą uždenkite folija ir kepkite, įkaitintoje iki 180ºC laipsnių, orkaitėje apie 20 min. Nuimkite foliją ir toliau kepkite dar apie 30 min arba tol, kol viršus įgaus auksinę spalvą ir padažas burbuliuos.

Skanaus!