Macai (be glitimo, be pieno) 12 vienetų

Ingredientai:
2/3 stiklinės bulvių krakmolo
2/3 stiklinės migdolų miltų arba rudųjų ryžių miltų
2 v. šaukštai linų sėmenų miltų
½ a. šaukštelis druskos
¼ stiklinės sviesto, margarino ar daržovių sviesto (palmių)
6 v. šaukštai šilto vandens

Gaminimo metodas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių C. Paruoškite dvi skardas, su paklotu kepimo popieriumi.

2. Sumaišykite sausus produktus. Gautas mišinys primins rupių miltų masę. 

3. Maišant po truputį pilti vandenį, iš tešlos formuokite skritulį. (Papildomai įdėti 1ar 2 valgomuosius šaukštus vandens, jei naudojami rudųjų ryžių miltai). Gerai išminkyti. Jei tešla lipni, minkant pabarstyti šiek tiek bulvių krakmolo.

4. Atlaužti mažus tešlos gabalėlius ir dėti ant šiek tiek sutepto aliejumi kepimo popieriaus. Su pirštais paspausti tešlą kol pasidarys plokšti ir ploni gabalėliai. Su šakute tešloje išspausti skylutes.

5. Sudėti paruoštus macus ant skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepti įkaitintoje orkaitėje 8 – 10 minučių arba kol kraštai pradės ruduoti. Plonesni gabalėliai gali iškepti labai greitai todėl reikia prižiūrėti.

Kiekvienas macas turi 114 kalorijų, 5g riebalų, 3 g sočiųjų riebalų, 0 g trans-riebalų, 0mg cholesterolio, 16g angliavandenių, 98mg natrio, 1g skaidulinių medžiagų, 1 g baltymų.