Marmurinis keksas su lazdyno riešutais be cukraus

Ingredientai:

32 g avižinių dribsnių
50 g ksilitokio
1/4 a.š. malto cinamono
1 v.š. augalinio aliejaus
32 g kapotų ir paskrudintų lazdyno riešutų
170 g miltų kepiniams be glitimo
1/2 a.š. kepimo miltelių be glitimo
1/4 a.š. valgomosios sodos
1/8 a.š. druskos
1 kiaušinio arba kaiušinio pakaitalo
64 g grietinės
60 ml vandens
3 v.š. rapsų aliejaus
3 v.š. kakavos miltelių
3 v.š. ryžių pieno
1 a.š. vanilės

Pagaminimo metodas:

įkaitinkite orkaitę iki 175C temperatūros. Nedideliame inde sumaišykite avižinius dribsnius ir cinamoną. Sutrinkite su virtuviniu trintuvo. Sudėkite skrudintus ir smulkintus lazdyno riešutus. Sumaišykite tarpusavyje. Didesniame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, valgomąją sodą, ksilitolį, sumaltą į pudrą ir druską. Dar kitame inde sumaišykite kiaušinį arba kiaušinio pakaitalą, grietinę, vandenį ir aliejų. Gautą masę sudėkite į miltų mišinį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.Tešlą padalinkite į dvi dalis, į atskirus indelius. Į vieną tešlos dalį sudėkite kakavos miltelius, ryžių pieną ir vanilę, gerai išmaišykite. Pasiruoškite skartą, tinkama pailga, kekso formos, skarda. Galite iškloti kepimo popieriumi. Supilkite į skardą baltąją tešlą, be kakavos. Tolygiai paskirstykite. Ant viršaus lėtai pilkite rudąją tešlą su kakava ir mentele paskirstykite, kad gautumėte, vadinamąjį marmurinį raštą. Ant viršaus suberkite susmulkintus avižinius dribsnius ir lazdyno riešutus. Kepkite apie 20 – 25 min. Palikite atvėsti 15 min.

Skanaus!