Minkšti sausainiai su cinamonine plutele BE glitimo, BE kviečių, BE pieno, BE kiaušinio

Paleo Style Gluten and Sugar Free Snickerdoodle Cookies with Cinnamon

Ingredientai:

200g naminių miltų mišinys be kviečių krakmolo
1½ a.š. kepimo miltelių be glitimo
¼ a.š. druskos
110g kokoso aliejaus kepimui
80g klevių sirupo arba medaus
1a.š. vanilinio cukraus
1a.š. citrinos sulčių
50g cukraus
1 v.š. cinamono

Paruošimas:

įkaitinkite orkaitę iki 180 laips. temp. Pasiruoškite kepimo formą, išklokite kepimo popieriumi. Naminį miltų mišinį be glitimo, kepimo miltelius ir druską sumaišykite tarpusavyje. Atskirame inde sumaišykite kokoso aliejų kepimui, vanilinį cukrų, citrinos sultys ir klevų sirupą arba medų. Į gautą masę, suberkite, anksčiau sumaišytus, miltus su kepimo milteliais ir užmaišykite tešlą. Atskirame inde sumaišykite cukrų su cinamonu. Šaukštu kabinkite tešlą, suvoliokite kamuoliuką, dėkite į cinamoninį cukrų, pavoliokite ir dėkite ant skardos, šiek tiek paplonindami kamuoliuką. Kepkite apie 15 – 18 min. Išėmus iš orkaitės, leiskite atvėsti ant skardos ir tik tada nuimkite.

Skanaus!