Morkų pyragas be glitimo

Ingredientai:

pyragui:

140 g sviesto
200 g cukraus
250 g morkų (tarkuotų)
140 g razinų
2 kiaušiniai arba kiaušinio pakaitalas
200 g miltų be glitimo su kildinimo medžiaga
1 a.š. cinamono
1 a.š. kepimo miltelių
50 g mėgstamų riešutų mišinio

glaistui:

75 g kambario temperatūros sviesto
175 g cukraus pudros
3 a.š. cinamono

Pagaminimo metodas:

įkaitinkite orkaitę iki 180C/160C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sviestą su cukrumi išsukite iki kreminės konsistencijos. Į gautą masę įmaišykite tarkuotas morkas ir razinas. Įmuškite kiaušinius ir lėtai bet gerai išmaišykite. Suberkite miltus, cinamoną ir kepimo miltelius, vėl viską gerai išmaišykite. Savo mėgstamų riešutų mišinį sukapokite ir sudėkite į tešlą, išmaišykite (kapotų riešutų galite papildomai pasilikti papuošimui). Gautą masę supilkite į paruoštą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 – 55 min. Patikrinti ar pyragas iškepęs galite su smeigtuku, įsmeikite į pyragą ir jei ištrauksite sausa smeigtuką, pyragas bus iškepęs. Kai pyragas iškeps, leiskite jam atvėsti 15 min. Kol pyragas keps, pasiruoškite glajų. Sudėkite kambario temperatūros sviestą į dubenį, kartu suberkite cukraus pudrą ir cinamoną ir sukite kol gausite purią masę. Ją tepkite ant atvėsusio pyrago viršaus, galite apibarstyti cinamonu ir kapotais riešutais.

Skanaus!