Naminiai begliuteniniai džiūvėsėliai

Iš mėgstamiausios naminės begliuteninės duonos pasigaminsite gardžius džiūvėsėlius, kuriais pagardinsite savo ypatingus patiekalus. Laikant juos šaldiklyje galėsite naudoti kada tik prireiks.

Vienai stiklinei pagaminti reikės:
1. Dviejų storų gabalėlių begliuteninės duonos arba 1-2 begliuteninių bandelių;
2. Dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus;
3. Druskos ir cukraus pagal skonį;
4. Dviejų šaukštų džiovintų žolelių (petražolių, baziliko, čiobrelių arba jų mišinio), pasirinktinai.
 

Paruošimo būdas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite skardą.
2. Norėdami gauti džiūvesėlius, duoną supjaustykite gabalėliais ir elektriniu smulkintuvu sutrinkite iki norimo rūpumo.
3. Džiūvėsėlius sudėkite į indą ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir žolelėmis.
4. Paruoštus džiūvėsėlius išberkite ant kepimo popieriaus ir kepkite kol apskrus, apie 20 minučių.
5. Pabaigus kepti, atšaldykite ir laikykite hermetiškame inde apie 4-5 dienas šaldytuve arba iki 3 mėnesių šaldiklyje.

Tiems kurie neturi laiko patys pasigaminti begliuteninių džiūvėsėlių TikraiBe.lt siūlo jau paruoštus:
Universalus džiūvėsėlių pakaitalas iš ryžių, "Orgran" (300g);
Begliuteniniai džiūvėsėliai „Bezgluten“ 400g.