Nekepti avižiniai šokoladiniai sausainiai – be glitimo, veganiški

Ingredientai:

400 g palmių žiedų cukraus
120 g kokoso kremo
1 v.š. kakavos miltelių
120 ml migdolų pieno
120 g žemės riešutų sviesto
100 g tamsaus šokolado arba šokolado lašelių
1 a.š. vanilės
3 puodeliai (220 ml) greito paruošimo (smulkintų) avižų

Pagaminimo metodas:

Puode sumaišykite palmių žiedų cukrų, kokoso kremą, kakavos miltelius ir migdolų pieną. Užvirinkite ir pakaitinę vieną minutę, nuimkite nuo ugnies. Į mišinį įdėkite žemės riešutų sviestą, vanilės bei šokolado lašelius arba susmulkintą šokoladą ir gerai išmaišykite. Avižas pilkite į mišinį po vieną puodelį, kas kartą gerai išmaišant.
Šaukštu sudėkite tešlos kauburėlius ant kepimo popieriumi ir leiskite visiškai atvėsti. Atvėsus sudėkite sausainius į šaldytuvą ir palikite, kad susiformuotų ir visiškai atšaltų.

Skanaus!