Obuoliai karamelės glaiste (be glitimo, be kiaušinių)

Ingredientai:
6-8 nedideli obuoliai (vašku nepadengti,šalti).
1 stiklinė riebios grietinėlės (arba ryžių grietinėlės)
1 stiklinė medaus

Pagaminimo metodas:
Skardą iškloti su kepimo popieriumi.
Į obuolį įkišti medžio šakelę arba lazdelę nuo ledų.
Į didelį indą supilti ½ šalto vandens ir padėti į šalį.
Pagaminimo metodas:
Dideliame, storo dugno puode kaitinti grietinėlę su druska, kol prieš užverdant pradės burbuliuoti.
Įdėti medų. Mišinį užvirti. Sumažinti ugnį ir virti (apie 15-20 min. arba kol temperatūra pasieks 125 C), kartais pamaišyti su mediniu šaukštu. Baigus karamelei virti labai atsargiai puodo dugną patalpinti į indą su šaltu vandeniu. Būti atsargiems, kad vanduo nepatektų į karamelę. Maišyti, kol karamelė po truputį pradės kietėti (ji turi būti pakankamai tiršta, kad apgaubtų obuolį, bet ne kieta, kad nepriliptų). Jei karamelė per daug sukietėja, vėl pakaitinkite apie 10 min.
Puodą paversti, kad visa karamelė subėgtų į vieną pusę, kita ranka obuolį merkti tol, kol apsigaubs karamele. Tuomet obuolius sudėti ant kepimo popieriaus ir leisti atvėsti bei sustingti.