Pesto padažas (be riešutų, be pieno)

Ingredientai vienai stiklinei pagaminti:
2 stiklinės šviežių baziliko lapų
½ stiklinės lukštentų nesūdytų saulėgrąžų sėklų
¼ stiklinės kokosų aliejaus + 2 a. š. alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
1 a. š. citrinų sulčių
½ a. š. druskos
½ a. š. pipirų
1-2 v. š. vandens (jei reikia)
Pagal skonį parmezano sūrio be pieno produktų arba tarkuoto sūrio

Pagaminimo metodas:
Į plaktuvą sudėti baziliką, saulėgrąžų sėklas arba riešutus, aliejų, česnaką, citrinų sultis, druską ir pipirus. Plakti kol gausis vientisa masė, jei reikia karts nuo karto įlašinant vandens.

Patiekti kaip padažą prie begliuteninių makaronų, užtepti ant trapučio, kaip padažą prie traškučių.