Plakta kokosų grietinėlė (be pieno)

Ingredientai:

400ml arba 2 skardinės riebaus kokoso pieno 
¼ stiklinės šalto vandens
½ a.š. bekvapės želatinos (želatiną galima pakeisti agar agar dribsniais)
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. migdolų ekstrakto
¼ stiklinės suskystinto medaus arba agavų sirupo (ar skysto stevijos saldiklio)

Pagaminimo metodas:
24 val. skardinės nejudinti, kad atsiskirtų kokosų grietinėlė nuo skysčio. Tuomet įdėti į šaldytuvą ir palikti 4-6 val.
Apversti skardinę ir atidaryti. Viršuje liks nepermatomas kokoso pieno skystis, kurį nugriebkite. Išpilkite susidariusį skystį, skardinės apačioje palikdami kokoso kremą. Grietinėlę iškabinkite šaukštu ir įdėkite į plakimui skirtą indą. Atidėkite į šoną.
Želatiną atsargiai maišydami užpilkite vandeniu. Gerai išmaišius, palikite brinkti kokiai vienai minutei. Indelį su želatina įdėkite į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite 20-30 sekundžių, kol užvirs. Išimkite ir maišykite kol želatina visiškai ištirps. (Neišbrinkusios želatinos gumuliukai jausis Jūsų plaktoje grietinėlėje, todėl patariame skystį perkošti per sietelį.)
Į kokoso grietinėlę supilkite želatiną, migdolų ir vanilės ekstraktą, medų arba agavų sirupą. Įpilkite šaukštą ar du vandens, norint išgauti sunkią, kreminę konsistenciją.
Elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę iki vietisos kreminės masės. Kieskite plakimo greitį 3-4 kartus, prieš tai pamaišydami. Įdėkite indą į šaldytuvą atvėsti mažiausiai 4 val. Geriausiai palikti per naktį.
Jei turite rankinį plakiklį (panašų kaip šiame video klipe), galite palengvinti paruošimo procesą iki minimumo ir pasiruošti ne tik plakamąją, bet ir puškiamąją grietinėlę.
Atšaldyta plakta kokoso grietinėlė jau yra paruošta naudojimui.

Laikant šaldytuve, rekomenduoja suvartoti per 48 val.