Naujienos

INFORMACIJA TIKRAIBE.LT KLIENTAMS

Nuo š.m. rugsėjo 1 d. TIKRAIBE.LT parduotuvė veiks tik internetu, adresu www.tikraibe.lt. Prekės siunčiamos į visus Lietuvos miestus. Perkant daugiau nei už 30 Eur prekės siunčiamos nemokamai. Už prekės galima atsiskaityti bankiniu pavedimu arba atsiskaityti grynais kurjeriui atvežus prekes. Prekės galima užsakyti ir telefonu 868837000

Vyšniniai keksiukai BE glitimo, BE kiaušinio

Ingredientai: Keksiukams: 175g universalių miltų be glitimo 200g kokoso aliejaus kepimui 180g cukraus 1a.š. vanilinio cukraus 40g PKU kiaušinio pakaitalo + 160ml vandens (arba 4 kiaušiniai) 5g kepimo miltelių be glitimo 200g vyšnių arba trešnių Kremui: 250g maskarponės sūrio 125g vyšnių jogurto 80g cukraus druskos citrinos sulčių Paruošimas: Išlydykite kokoso aliejų kepimui, išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po .

Minkšti sausainiai su cinamonine plutele BE glitimo, BE kviečių, BE pieno, BE kiaušinio

Ingredientai: 200g naminių miltų mišinys be kviečių krakmolo 1½ a.š. kepimo miltelių be glitimo ¼ a.š. druskos 110g kokoso aliejaus kepimui 80g klevių sirupo arba medaus 1a.š. vanilinio cukraus 1a.š. citrinos sulčių 50g cukraus 1 v.š. cinamono Paruošimas: įkaitinkite orkaitę iki 180 laips. temp. Pasiruoškite kepimo formą, išklokite kepimo popieriumi. Naminį miltų mišinį be glitimo, kepimo miltelius ir druską sumaišykite .

Gaivūs citrininiai sausainiai – pyrago gabalėliai BE glitimo, BE pieno, BE kiaušinio

Ingredientai: 270g universalus miltų mišinys be glitimo 60 g cukraus pudros + pabarstymui ant viršau 225g kokoso aliejaus kepimui 40g PKU kiaušinio pakaitalo + 120ml vandens (4 kiaušiniai) 400g smulkaus cukraus 1 a.š. citrinos žievelės 80ml citrinos sulčių ½ a.š. kepimo miltelių be glitimo Paruošimas: Įkaitinkite orkaitę iki 175 laips.temp. Pasiruoškite kepimo formą (apie 30x20cm), išklokite kepimo popieriumi taip, .

Pyragas su karamelizuotomis kriaušėmis BE glitimo, BE pieno, BE kiaušinio

Ingredientai: Pyragui: 3 vidutinio dydžio kriaušės 170g kokoso aliejaus kepimui 250g smulkaus cukraus 30g PKU kiaušinio pakaitalo + 110ml vandens (3 kiaušiniai) 250g miltų mišinio su tešlos kildymo medžiaga, be glitimo 1 a.š. cinamono Karamelizuotoms kriaušėms: 180g rudojo cukraus 100g kokoso aliejaus kepimui 3 vidutinio dydžio kriaušės   Paruošimas: 170g kokoso aliejų kepimui (aliejus turi būti minkštos konsistencijos, jei .

Dirgliosios žarnos sindromas

Dirgliosios žarnos sindromas (DŽS) – tai dažniausias skrandžio ir žarnyno sutrikimas, varginantis apie 15% žmonių. Deja, dažnai DŽS priežastis lieka neišaiškinta. Žarnynas tampa pernelyg jautrus, pasireiškia simptomai, kuriuos gali sukelti įvairiausi dirgikliai. Skirtingiems žmonėms simptomus sukelia skirtingi dalykai, skiriasi ir pasireiškiančių simptomų sunkumas bei dažnumas. Kai kuriems žmonėms simptomus sukelti ar pasunkinti gali įtampa, dieta ir infekcija. Simptomai Simptomai .

Alergija maistui ir egzema

Medžiaga parengta pagal vaikų alergologės – pulmonologės  doc. J. Kudzytės (Vaikų ligų klinika, LSMU  MA) pateiktą informaciją. MAISTO NETOLERAVIMĄ GALINČIOS SUKELTI MEDŽIAGOS: I. Farmakologinių reakcijų medžiagos – maisto priedai ar vazoaktyvūs aminai, sukeliančios maisto netoleravimą: Kofeinas (kava, arbata, gėrimai, kakava); Theobrominas (šokoladas, arbata); Tyraminas (sūris, bananai, pomidorai, marinuota silkė); Histaminas (žuvis, alus, vynas, rauginti kopūstai); Phenylethylaminas (šokoladas); Serotoninas (bananai, .

Skaidulomis praturtinta mityba – vienas paprastas žingsnelis geros vidinės savijautos link

Skaidulinės medžiagos – tai viena iš naudingiausių maisto sudėtinių dalių. Tai tokie maisto komponentai, kurių virškinimo trakto fermentai neskaldo iki smulkių dalelių, todėl jie nepatenka į kraują, o yra visiškai pašalinami. Trūkstant skaidulinių medžiagų, susilpnėja žarnyno motorika, užkietėja viduriai, didėja rizika susirgti onkologinėmis ir kitomis ligomis.Vartojant pakankamai skaidulinių medžiagų (vaisių, daržovių, grūdinių kultūrų), išvengiama obstipacijos (vidurių užkietėjimo) bei jos komplikacijų .

Alergija karvės pienui

Dažnai alergija karvės pienui yra painiojama su laktozės netoleravimu, todėl labai svarbu mokėti jas atskirti. Alergija karvės pienui, dažniausiai pasireiškianti nuo gimimo, yra imunologinė neigiama reakcija į vieną ar daugiau karvės pieno proteinų. Šiuos proteinus imuninė sistema atmeta, sukeldama alerginę reakciją ar, retais atvejais, anafilaksijos priepuolius (kai, dažniausiai praėjus vos keletui minučių po alergeno poveikio, visas organizmas stipriai sukrečiamas). Laktozės .

Laktozės netoleravimas

Daugelis žmonių netoleruoja karvės, ožkos ar kitų žinduolių pieno bei jo produktų (kefyro, jogurto, varškės), nes jų organizme trūksta laktozę (pieno cukrų) skaidančio fermento. Šio fermento trūkumas gali būti įgimtas arba įvairių žarnyno ligų pasekmė. Kuo žmogus vyresnis, tuo didesnė tikimybė, jog jis netoleruos laktozės. Lietuvoje atlikto epidemiologinio tyrimo metu, 34 proc. šalies gyventojų nustatytas sumažėjęs laktozės fermento aktyvumas. .

Vegetarų ir veganų mityba

Vegetarinė mityba gali būti labai sveika. Žmonės gali tapti vegetarais dėl daugelio su sveikata, aplinkosauga, religija ar taupymu susijusių priežasčių. Vegetarinė mityba gali: – Padėti saugoti sveikatą. – Padėti spręsti pasaulinę maisto problemą. – Padėti saugoti aplinką. – Padėti taupyti. – Būti laikoma etiškesne. Vegetarinės mitybos nauda sveikatai. Daugelyje augalų yra mažai sočiųjų riebalų ir daug maistinių skaidulų. Šie du .

Alergija šunims: ar yra saugių veislių?

Kas sukelia alergiją gyvūnams? Alergines reakcijas sukelia įvairios molekulės, dažniausiai baltyminės, apibūdinamos kaip „alergenai“. Nesvarbu, kokio plauko (ilgo, trumpo) ar veislės būtų, alergenų savo odoje, seilėse ir šlapime turi visi šunys. Pasaulyje 100 proc. hipoalerginio šuns nėra. Plaukų ilgis – neįtakoja Dažniausiai paplitęs alergenas yra odos pleiskanos. Pleiskanos laikosi ant naminių gyvūnėlių plaukų, ir manoma, jog žmonėms gyvūniniai alergenai .

Cholesterolio nauda ir žala mūsų organizmui

Cholesterolis – draugas ir priešas Cholesterolis, tai balta į vašką panaši medžiaga, randama žmonių bei gyvūnų kraujotakos sistemoje, ląstelėse taip pat maisto produktuose. Organizme cholesterolį gamina kepenys; jis su krauju perneša riebiąsias rūgštis į įvairius organus. Iš vienos pusės, cholesterolis yra gyvybiškai reikalingas žmogui, nes dalyvauja ląstelių, lytinių hormonų gamyboje, taip pat tulžies rūgšties ir vitamino D sintezėje. Kita .

Sergančių inkstų ligomis mityba

Inkstai – tai porinis organas (t.y. jų yra du), forma primenantis pupelę. Jie išsidėstę palei abu stuburo šonus, po diafragma. Kiekvienas iš šių sudėtingų organų yra maždaug žmogaus kumščio dydžio. Vienas vyro inkstas sveria nuo 125 g iki 170 g, moters – 115-155 g. Tai labai svarbus organas, kuris ne tik reguliuoja vandens ir druskų kiekį organizme, bet ir .

Avižiniai batonėliai su moliūgų sėklomis, džiovintais vaisiais ir riešutais be glitimo

  Ingredientai: 200g avižinių dribsnių be glitimo 120g kukurūzų dribsnių su džiovintais vaisiais ir riešutais be glitimo 70g moliūdų sėklų 70g migdolų 50g džiovintų abrikosų 240g medaus 50g kokoso aliejus kepimui 50g rudojo cukraus 1 a.š. cinamono 2 a.š. vanilės ekstrakto 1 a.š. druskos Paruošimas: įkaitinkite orkaitę iki 175C tepm. Kepimo skardą (20×30) išklokite kepimo popieriumi. Avižinius dribsnius be .

6 įspėjantys požymiai, kad Jūs galbūt netoleruojate glitimo ir to nežinote

Sunku atpažinti jautrumą glitimui arba celiakiją, kai nesusimąstai apie tai. Medicininiai testai neretai klysta parodydami neigiamą atsakymą, o žmogus, jautrus glitimui, ir toliau kenčia gausybę simptomų. Tokiems žmonėms dažnai sakoma, kad jie tik įsikalė į galvą, kad gali sirgti celiakija. Kraujo testai, kurie nustato celiakiją, „ieško“ tik vieno iš 6 polipeptidų, esančių kviečiuose – gliadino. Yra dar penki: kviečių gemalų agliutininas, gliuteomorfinas, gliuteninas, prodinorfinas .

Diabetas: Teisinga mityba

Cukrinis diabetas – tai liga, kuria sergant sumažėja organizmo gebėjimas kontroliuoti gliukozės kiekį kraujyje. Gliukozės kiekį kraujyje iš dalies kontroliuoja hormonas insulinas. Sergančiųjų cukriniu diabetu organizmas gali liautis gaminti pakankamai insulino gliukozės kiekiui kraujyje kontroliuoti arba gali gaminti pakankamai insulino, tačiau jis neveikia taip, kaip reikia. Cukrinis diabetas gali būti 1 arba 2 tipo (žr. aprašymą žemiau). Trūkstant veiksmingo .

Dilgėlinė

Dilgelinė yra viena dažniausių odos ligų, kuri nors kartą gyvenime pasireiškia net ketvirtadaliui pasaulio gyventojų. Paprastai dilgelinė retai kelia pavojų gyvybei, tačiau pasikartojantys jos simptomai yra sekinantys, smarkiai pabloginantys sergančiojo gyvenimo kokybę. Šiandien dilgelinė suvokiama kaip nevienalytė grupė alerginių ligų, kurioms būdingas vienodas požymis – odos bėrimas pūkšlėmis. Pusei pacientų ūminė dilgelinė – bėrimas trunka trumpiau negu 6 savaites, .

Nesotieji augaliniai aliejai: gerai?

Nesotieji augaliniai aliejai: toksiški Imunodeficitas (imuninės sistemos silpnumas) gali būti įvairių formų. AIDS, pavyzdžiui, susijęs su įgytu imunodeficitu, o ne įgimtu. Spinduliuotė ir augaliniai aliejai gali sukelti įgytą imunodeficitą. Nesotieji aliejai, ypač polinesočiosios riebalų rūgštys, taip susilpnina imuninės sistemos funkcijas, kad panašią žalą sukelia radiacija, hormonų disbalansas, vėžys, senėjimas ar virusinės infekcijos. Žiniasklaida jau seniai aptarinėja narkotikų ir lytiškai .

Glitimas – tylus ir mirtinas

Jei nuolatos valgote mėsainius su bulvytėmis ir geriate daug gazuotų saldžių gėrimų, tikriausiai žinote, kad tokia mityba trumpinate savo gyvenimą. Tačiau kiek gali būti žalinga tamsi, traški, nemaltų kviečių duonos riekelė? Duonoje, kaip ir picoje, makaronuose, apdorotuose maisto produktuose, yra glitimo – baltymo, randamo miežiuose, kviečiuose ir kitose grūdinėse kultūrose. Glitimo pavojai Neseniai atliktas didelis tyrimas JAV nustatė, kad diagnozuota, .

Alergija pienui: ką būtina žinoti prieš perkant produktus

Alergija karvės pienui yra viena iš labiausiai paplitusių alergijų kūdikių ir vaikų tarpe. Alergijos pienui simptomai gali būti palyginti lengvi, pavyzdžiui, dilgėlinė, ir sunkūs – anafilaksinis šokas. Todėl žmonėms su alergija patartina visada su savimi nešiotis adrenalino injektorių. Siekiant išvengti alergijos simptomų, būtina vengti karvės pieno ir atidžiai skaityti maisto produktų etiketes. Maždaug 2,5% vaikų iki trejų metų amžiaus .

Anafilaksija

Anafilaksija –  tai gyvybei grėsminga, ūmiai besivystanti alerginė reakcija, kuri paprastai paveikia dvi ar daugiau organų sistemų, pavyzdžiui, odą, kvėpavimo takus, plaučius, skrandį, širdį. Reakcijos gali būti mirtinos. Anafilaksinis šokas dažniausiai iššaukiamas dėl alergijos maistui, vaistams, lateksui, fiziniam krūviui, šalčiui ir vabzdžių įkandimams/įgėlimams. Anafilaksinį šoką reikia skirti nuo apalpimo, kurio metu pulsas centrinėse arterijose išlieka nepakitęs. Kartais anafilaksija arba anafilaksinis šokas vystosi palaipsniui. Pirmieji ligos .

Avižų svarba sergant celiakija

Sergant celiakija vystosi lėta alerginė reakcija gliutenui. Baltymai, esantys grūduose (gliadinas, gliuteninas) prasiskverbia pro žarnyno sienelę ir čia yra suskaidomi iki rūgščių. Kai tik šie baltymai kontaktuoja su žarnos gleivine, atsiranda autoimuninis atsakas. Nauji susidarę antikūniai pradeda „pulti“ plonosios žarnos gleivinės gaurelius, per kuriuos įsisavinamos maisto medžiagos bei vitaminai, kurie paskui patenka į kraują. Dėl sukeltos uždegiminės reakcijos gaureliai .

Kaip apsaugoti vaiką nuo alergijos?

Alergiją turi apie 20% suaugusiųjų ir net 30% vaikų. Deja, alergiškų žmonių skaičius kasmet vis didėja. Neseniai atsirado tam tikrų pokyčių vaikų alergijų srityje. Gana ilgą laiką buvo manoma, kad vaikams galimai alergizuojančius maisto produktus (kiaušinius, riešutų sviestą ir kt.) reikia duoti kuo vėlesniame amžiuje. Tačiau dabar mokslininkai teigia, kad toks tam tikrų maisto produktų atsisakymas vaikystėje neapsaugos nuo .
X