Pupelės su pomidorais ir saldžiosiomis paprikomis

 Ingredientai:

500g pupelių;
100g svogūnų;
4 pomidorai;
3 valgomi šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 valgomas šaukštas saldžiųjų paprikų;
1  arbatinis šaukštelis raudonėlių;
1 aitrioji paprika (nebūtinai);
1 arbatinis šaukštelis medaus;
1  arbatinis šaukštelis vyno acto;
žiupsnelis mažai natrio turinčios valgomosios druskos.

 

Paruošimas:

1. Pupeles nuplaukite ir nakčiai užmerkite į vandenį. Nupilkyte vandenį į indelį, jį panaudosite vėliau.
2. Dideliame prikaistuvyje pakaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus ir pakepinkite supjaustytus svogūnus 2-3 minutes. Jei svogūnai pernelyg išsausės, įpilkite kelis šaukštus nuo pupelių nusunkto vandens.
3. Sudėkite pupeles ir gerai išmaišykite. Suberkite paprikas, raudonėlius ir kubeliais supjaustytus pomidorus, dar šiek tiek pamaišykite.
4. Po kelių minučių įpilkite tiek vandens, kad šis apsemtų pupeles. Užvirkite.
5. Įdėkite medaus, įpilkyte acto ir pagardinkite aitriosiomis paprikomis (nebūtinai).
6. Uždenkite prikaistuvį dangčių ir troškinkite ant silpnos ugnies apie valandą, kol pupelės suminkštės ir sutirštės padažas.
7. Pagardinkite 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus, pasūdikite. Patiekite karštą.