Pyragas su karamelizuotomis kriaušėmis BE glitimo, BE pieno, BE kiaušinio

Vegan pie with caramelized pears

Ingredientai:

Pyragui:

3 vidutinio dydžio kriaušės
170g kokoso aliejaus kepimui
250g smulkaus cukraus
30g PKU kiaušinio pakaitalo + 110ml vandens (3 kiaušiniai)
250g miltų mišinio su tešlos kildymo medžiaga, be glitimo
1 a.š. cinamono


Karamelizuotoms kriaušėms:

180g rudojo cukraus
100g kokoso aliejaus kepimui
3 vidutinio dydžio kriaušės

 

Paruošimas:

170g kokoso aliejų kepimui (aliejus turi būti minkštos konsistencijos, jei aliejus skystas, palaikykite jį šaldytuve) gerai išmaišykite su cukrumi iki purios, šviesios masės. Sudėkite po vieną kiaušinį (10g PKU kiaušinio pakaitalo + 40ml vandens) ir po kiekvieno kiaušinio“ gerai išmaišykite. Miltus persijokite, sudėkite į paruoštą masę, įberkite cinamono ir viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 175C tepm. Pyrago kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Į kepimo formą suberkite 180g rudojo cukraus, sudėkite kokoso aliejų kepimui ir viską paskirstykite tolygiai per visą kepimo formą. Kriaušiais supjaustykite storais griežinėliais ir gražiai išdėliokite ant cukraus pagrindo. Supilkite paruoštą tešlą ant viršaus. Kepkite apie 60 – 80 min. Išėmus iš orkaitės, leiskite atvėsti apie 10 min. Išimkite pyragą iš kepimo formos ir apverskite, nes karamelizuotos kriaušės tai Jūsų pyrago viršus.

Skanaus!