Raudonųjų uogų pudingas (be pieno)

6 porcijos
Ingredientai:

1 puodelis rūgščių vyšių be kauliukų.
500g įvairių uogų (braškių, aviečių, mėlynių, raudonųjų serbentų).
25g kukurūzų miltų.
2 pakeliai vanilinio cukraus.

Pagaminimo metodas:

1. Supilkite vyšnias į rėtį ir leiskite sultis nuvarvėti į dubenį. Įpilkite šiek tiek vandens (apie 250ml), jei reikia.
2. Nupilkite likusias uogas.
3. Sumaišykite šiek tiek uogų sulčių su miltais ir maišykite iki vientisos masės.
4. Užvirkite likusias vyšnių sultis.
5. Supilkite į sultis kukurūzų miltus ir dar šiek tiek pavirkite, maišykite, kol masė sutirštės.
6. Suberkite vanilinį cukrų, atsargiai sumaišykite vyšnias ir kitas uogas.
7. Įdėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
Patiekite su liesu jogurtu (pvz. sojų, ryžių), ledais ar plakta grietinėle be pieno.

Patarimas: jei uogos yra prinokusios, cukraus galite ir nedėti.