Receptai BE

Receptai

Vyšniniai keksiukai BE glitimo, BE kiaušinio

YRA cherry cupcake

Ingredientai:
Keksiukams:
175g universalių miltų be glitimo
200g kokoso aliejaus kepimui
180g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
40g PKU kiaušinio pakaitalo + 160ml vandens (arba 4 kiaušiniai)
5g kepimo miltelių be glitimo
200g vyšnių arba trešnių

Kremui:
250g maskarponės sūrio
125g vyšnių jogurto
80g cukraus
druskos
citrinos sulčių

Paruošimas:
Išlydykite kokoso aliejų kepimui, išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius arba naudokite kiaušinio pakaitalą ir išplakite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir geriai išmaišykite. Tešlą supilkite į keksiukų formeles, į tešlos vidų panardinkite po vyšnią (be kauliukų). Kepkite 25 minutes, 180 laipsnių temperatūroje.Kol keksiukai kepa, pasiruoškite galistą. Išsiplakite mascarponę su cukrumi, citrinos sultymis bei jogurtu. Kremas turi gautis gan tirštas. Nepadauginkite citrinos sulčių,nes jos skystiną kremą. Išplaktą kremą sukrėskite į konditerinį švirkštą ir dekoruokite keksiukus. Ant viršaus uždėkite po vyšnią. Keksiukus laikykite šaldytuve

Skanaus!

Minkšti sausainiai su cinamonine plutele BE glitimo, BE kviečių, BE pieno, BE kiaušinio

Paleo Style Gluten and Sugar Free Snickerdoodle Cookies with Cinnamon

Ingredientai:

200g naminių miltų mišinys be kviečių krakmolo
1½ a.š. kepimo miltelių be glitimo
¼ a.š. druskos
110g kokoso aliejaus kepimui
80g klevių sirupo arba medaus
1a.š. vanilinio cukraus
1a.š. citrinos sulčių
50g cukraus
1 v.š. cinamono

Paruošimas:

įkaitinkite orkaitę iki 180 laips. temp. Pasiruoškite kepimo formą, išklokite kepimo popieriumi. Naminį miltų mišinį be glitimo, kepimo miltelius ir druską sumaišykite tarpusavyje. Atskirame inde sumaišykite kokoso aliejų kepimui, vanilinį cukrų, citrinos sultys ir klevų sirupą arba medų. Į gautą masę, suberkite, anksčiau sumaišytus, miltus su kepimo milteliais ir užmaišykite tešlą. Atskirame inde sumaišykite cukrų su cinamonu. Šaukštu kabinkite tešlą, suvoliokite kamuoliuką, dėkite į cinamoninį cukrų, pavoliokite ir dėkite ant skardos, šiek tiek paplonindami kamuoliuką. Kepkite apie 15 – 18 min. Išėmus iš orkaitės, leiskite atvėsti ant skardos ir tik tada nuimkite.

Skanaus!

Gaivūs citrininiai sausainiai – pyrago gabalėliai BE glitimo, BE pieno, BE kiaušinio

Gluten, Sugar, and Dairy Free Homemade Lemon Bar Cookies

Ingredientai:

270g universalus miltų mišinys be glitimo
60 g cukraus pudros + pabarstymui ant viršau
225g kokoso aliejaus kepimui
40g PKU kiaušinio pakaitalo + 120ml vandens (4 kiaušiniai)
400g smulkaus cukraus
1 a.š. citrinos žievelės
80ml citrinos sulčių
½ a.š. kepimo miltelių be glitimo

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laips.temp. Pasiruoškite kepimo formą (apie 30x20cm), išklokite kepimo popieriumi taip, kad iš formos galų, kepimo popierius būtų išsikišęs. Tai reikalinga, kad galėtumėte ištraukti kepinį.
Sumaišykite 240g universalių miltų be glitimo ir 60g cukraus pudros. Kokoso aliejų kepimui palaikykite šaldytuve, kad būtų kietos konsistencijos. Supjaustykite kokoso aliejų kepimui į gabaliukus. Kartu su miltais, cukraus pudra, kokoso aliejų kepimui sutrinkite iki trupinių. Galite naudoti šakutę ar trinkite tiesiog pirštais. Paruoštus trupinius suberkite į paruoštą skardą ir gerai suspauskite. Kepkite 175 laips.temp, apie 20 – 25 minučių arba kol lengvai paruduos.
Kol pagrindas kepa, kiaušinio pakaitalo miltelius sumaišykite su vandeniu ir gerai išplakite. Suberkite cukrų, citrinos žievelę ir citrinos sultis, viską tarpusavyje gerai išmaišykite. Sumaišykite kepimo miltelius be glitimo ir likusius 30g universalių miltų be glitimo ir įmaišykite į kiaušinio pakaitalo ir cukraus mišinį. Paruoštą mišinį supilkite ant dar karšto, iškepto pagrindo. Kepkite 175 laips.temp. apie 25 minutes. Leiskite atvėsti keipimo formoje apie 30 minučių. Išimkite iš kepimo formos, naudodami išsikišusį kepimo popierių kaip rankenėles. Leiskite visiškai atvėsti. Nuimkite kepimo popierių ir supjaustyti į gabaliukus, pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Pyragas su karamelizuotomis kriaušėmis BE glitimo, BE pieno, BE kiaušinio

Vegan pie with caramelized pears

Ingredientai:

Pyragui:

3 vidutinio dydžio kriaušės
170g kokoso aliejaus kepimui
250g smulkaus cukraus
30g PKU kiaušinio pakaitalo + 110ml vandens (3 kiaušiniai)
250g miltų mišinio su tešlos kildymo medžiaga, be glitimo
1 a.š. cinamono


Karamelizuotoms kriaušėms:

180g rudojo cukraus
100g kokoso aliejaus kepimui
3 vidutinio dydžio kriaušės

 

Paruošimas:

170g kokoso aliejų kepimui (aliejus turi būti minkštos konsistencijos, jei aliejus skystas, palaikykite jį šaldytuve) gerai išmaišykite su cukrumi iki purios, šviesios masės. Sudėkite po vieną kiaušinį (10g PKU kiaušinio pakaitalo + 40ml vandens) ir po kiekvieno kiaušinio“ gerai išmaišykite. Miltus persijokite, sudėkite į paruoštą masę, įberkite cinamono ir viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 175C tepm. Pyrago kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Į kepimo formą suberkite 180g rudojo cukraus, sudėkite kokoso aliejų kepimui ir viską paskirstykite tolygiai per visą kepimo formą. Kriaušiais supjaustykite storais griežinėliais ir gražiai išdėliokite ant cukraus pagrindo. Supilkite paruoštą tešlą ant viršaus. Kepkite apie 60 – 80 min. Išėmus iš orkaitės, leiskite atvėsti apie 10 min. Išimkite pyragą iš kepimo formos ir apverskite, nes karamelizuotos kriaušės tai Jūsų pyrago viršus.

Skanaus!

Avižiniai batonėliai su moliūgų sėklomis, džiovintais vaisiais ir riešutais be glitimo

shutterstock_250858960

 

Ingredientai:

200g avižinių dribsnių be glitimo
120g kukurūzų dribsnių su džiovintais vaisiais ir riešutais be glitimo
70g moliūdų sėklų
70g migdolų
50g džiovintų abrikosų
240g medaus
50g kokoso aliejus kepimui
50g rudojo cukraus
1 a.š. cinamono
2 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. druskos

Paruošimas:

įkaitinkite orkaitę iki 175C tepm. Kepimo skardą (20×30) išklokite kepimo popieriumi. Avižinius dribsnius be glitimo ir moliūgų sėklas sumaišykite tarpusavyje ir supilkite į paruoštą kepimo skardą. Skrudinkite orkaitėje apie 12-15 min., kol paruduos. Mišinį išimkite iš orkaitės, supilkite į dubenį ir atidėkite. Į didelę keptuvę, ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite kokoso aliejų kepimui. Kai aliejus ištirps sudėkite medų, rudąjį cukrų, cinamoną ir vanilės ekstraktą, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite ant paskrudintų avižinių dribsnių. Į dubenį kartu sudėkite kukurūzų dribsnius su džiovintais vaisiais ir riešutais be glitimo, druską ir migdolus ir džiovintus abrikosus (galima pasmulkinti arba dėti nesmulkintus). Visą masę labai gerai išmaišykite. Supilkite į skardą su kepimo popieriumi, masę gerai paskirstykite ir labai gerai stipriai suspauskite (supresuokite) iki 1,2 – 1,5 cm storio, suformuokite didelį stačiakampį pagal savo kepimo skardą. Leiskite pastovėti 15 min. Supjaustykite į 12- 16 gabalėlių ir pakepkite orkaitėje 90C tepm. apie 5 min. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Laikykite hermetiškame inde.

Skanaus!

Šokoladinis pyragas be miltų BE GILITMO, BE PIENO, BE KIAUŠINIŲ

Ingredientai:

120 ml vandens
1/4 a.š. druskos
150 g cukraus
40g rudojo cukraus
18 gabaliukų juodo, kartaus šokolado
200 g kokoso kremo
6 kiaušiniai arba kiaušinio pakaitalo
 

Pagaminimo metodas:

įkaitinkite orkaitę iki 150 C temp. Kepimo skartą patepkite kokoso kremu.
Nedideliame puode ant vidutinės ugnies pakaitinkite vandenį, cukrų ir druską. Kaitindami maišykite, kol cukrus su druska ištirps. Kitame puode, garų vonelėje arba mikrobangų koresnelėje ištirpinkite šokoladą. Ištirpintą šokoladą supikite į dubenį, kartu sudėkite kokoso kremą, supilkite vandenį su ištirpintu cukrumi ir druska. Sumuškite kaušinius arba sudėkite kiaušinio pakaitalą. Viską gerai išplakite. Paruoštą tešlą supilkite į skardą. Pyrago skardą dėkite į ant didelės kepimo skardos ir į ją įpilkite verdančio vandens, kad apsemtų pusę pyrago skardos. Kepkite 150 C temp. orkaitėje, 45 minutes. Iškepus pyragą, centras gali vis dar atrodyti šlapias, todėl pyragą reikėtų palaikyti per naktį.

Skanaus!

Šokoladinis Kalėdų tortas BE GLITIMO

Ingredientai:

biskvitui:

50g kakavos
150g verdančio vandens
150g sviesto arba kokoso kepimo kremo
100g pieno arba ryžių, avižų pieno arba kito pieno pakaitalo
220g universalių miltų kepiniams be glitimo
1 a.š. kepimo miltelių be glitimo
1/2 a.š. druskos
300g cukraus
3 kiaušiniai arba kiaušinio pakaitalo
1 v.š. vanilės ekstrakto

kremui:

150g juodo šokolado
150g pieniško šokolado
350g žemės riešutų sviesto
370g grietinėlės arba ryžių, avižų grietinėlės ar kitos augalinės grietinėlės

Pagaminimo metodas:

orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Pasiruoškite 22 cm skersmens kepimo skardą. Ją išklokite kepimo popieriumi. Kakavą užpilkite verdančiu vandeniu ir maišykite, kol gausite vientisą masę. Į kakavos masę supilkite pieną arba augalinį pieno pakaitalą, išmaišykite, palikite atvėsti. Kitame dubenyje sumaišykite universalius miltus be glitimo, kepimo miltelius be glitimo ir druską. Dar kitame inde kambario temperatūros sviestą arba kokoso kremą išplakite iki purios masės. Į sviesto masę suberkite cukrų ir plakite kelias minutes. Po kelių minučių į masę miškite po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišant arba naudokite kiaušinio pakaitalą. Supilkite vanilės ekstraktą ir dar kartą gerai išmaišykite. Į pasiruoštą sviestą su kiaušiniais po truputi, dalimis suberkite kitame dubenyje pasiruoštus miltus. Taip pat po truputi, dalimis supilkite pasiruoštą kakavos masę. Sudėjus kiekvieną dalį, viską gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į pasiruoštą kepimo formą. Kepkite apie 40 – 45 minutes. Iškeptą biskvitui iškepus, atvėsinkite. Visiškai atvėsus, biskvitą perpjaukite į dvi lygias dalis.
Kremui paruošti, abiejų rūšių šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Į ištirpintą šokoladą sudėkite žemės riešutų sviestą. Supilkite atvėsintą grietinėlę arba augalinį grietinėlės pakaitalą ir elektriniu plaktuvu gerai viską išmaišykite kol gausite purią ir tvirtą. Vieną biskvito dalį dėkite ant lygaus pagrindo arba tortinės ir šiek tiek sulaistykite norimomis sultimis. Tepkite 1/3 kremo. Ant viršaus dėkite antrąją biskvito dalį, vėl sulaistykite ir tepkite šiek tiek daugiau nei pusę likusio kremo. Likusiu kremu aptepkite šonus.

Skanaus!

Blyneliai – vafliukai BE GLITIMO (BE KIAUŠINIO, BE PIENO)

Ingredientai:

2 kiaušiniai arba kiaušinio pakaitalas
4 v.š. kokoso kepimo kremo + 2 v.š. kokoso kepimo kremo kepimo procesui
480ml pieno arba pieno pakaitalo
1 a.š. vanilės ekstrakto
200g miltų mišinys blynams be glitimo
1 a.š. cukraus
1.5 a.š. kepimo miltelių
3/4 a.š. druskos
1 a.š. glitimo pakaitalo

Pagaminimo metodas:

kartu suplakite kiaušinius arba kiaušinio pakaitalą, ištirpintą kokoso kepimo kremą, pieną arba pieno pakaitalą ir vanilę. Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Supilkite kiaušinio, kokoso kepimo kremo ir pieno plakinį. Viską labai gerai išmaišykite iki vientisos masės. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinės, 180 °C temp., keptuvę plonai patepkite kokoso kepimo kremu. Į keptuvę pilkite 1/4 samtelio tešlos. Kepkite 1 – 2 min., kol viršus praranda savo blizgumą ir apvertę vėl kepkite 1 – 2 min. ant kitos pusės. Blynelius – vafliukus patiekite karštus su sirupu ar desertiniu karamelės, šokolado ar braškių padažu.

Skanaus!

Pyragėliai su šokoladu

Ingredientai:

375g miltų be glitimo sluoksniuotai tešlai 
65 g šokoladinio kremo 
32g cukraus pudros

Pagaminimo metodas:

pagal ant pakuotės nurodytą receptą, paruoškite sluoksniuotą tešlą iš specialaus miltų mišinio be glitimo. Tešlą iškočiokite iki 1 cm storio. Supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais (jei norite didesnių pyragėlių pjaustykite didesnius kvadratėlius, jei norite mažesnių pjaustykite mažesnius kvadratėlius). Ant kvadratėlių vidurio įdėkite nedidelį kiekį šokoladinio kremo. Kremo paskleisti po tešlą nereikia. Lenkite vieną kvadratėlio kampą link prieš ji esantį kampą, kad gautumėte trikampį. Lengvai spūstelėkite šonus, kad priliptų, jei nelimpa, galite lengvai padrėkinti. Taip padarykite su visais pyragėliais. Kepkite gerai įkaitintoje iki 200C temperatūros apie 15-20 min, kol pyragėliai pasipūs ir gražiai paruduos. Kol pyragėliai keps, pasiruoškite glaistą. Leiskite atvėsti 5 min. ar apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Sausaininiai saldainiai su slyva (be glitimo, be pieno)

Ingredientai:

200 g trapūs sausainiai
100 g kokoso kremo
10 vnt. slyvų
50 g pieniško šokolado (be pieno)

Pagaminimo metodas:

slyvas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite vandenyje 10 min. Sausainius susmulkinkite iki trupinių. Gautus trupinius sumaišykite su kambario temperatūros kokoso kremu. Gautą masę padalinkite į 10 dalių ir rankomis išformuokite po blynelį. Į kiekvieną blynelį įdėkite po slyvą ir suformuokite rutuliuką. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Kiekvieną gautą saldainį aplaistykite šokoladu.

Skanaus!

Užkepti kukurūzų traškučiai BE GLITIMO

Ingredientai:

125 g kukurūzų traškučių be glitimo
150 g. lengvai apkeltos vištienos filė
80 g sūrio padažo be glitimo arba fermentinio sūrio
240 g konservuotų pupelių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 jelapenai (jei norisi aštriau)

Pagaminimo metodas:

lengvai apkeptą vištienos filė suplėškite į juosteles. Jelapenus supjaustykite smulkiais griežinėliais. Į kepimo indą sudėkite kukurūzų traškučius be glitimo, konservuotas pupeles, plėšytą vištienos filė, jalapeno griežinėlius. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gausiai apibarstykite fermentiniu sūriu arba užpilkite sūrio padažą. Kepkite 150 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Skanaus!

Bananų, morkų ir pekano riešutų keksiukai su apelsininiu glajumi BE GLITIMO, BE PIENO, BE KIAUŠINIO

Ingredientai:

3 kiaušiniai arba kiaušinio pakaitalas
2 vidutinio dydžio, sunokę bananai
125ml ryžių pieno (arba kito augalinio pieno, arba lieso pieno)
40g rudojo cukraus
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 vidutinio dydžio morkos
30g stambiai kapotų pekano riešutų
1 a.š. nutarkuotos apelsino žievelės
265g universalių miltų be glitimo
1 v.š. kepimo miltelių be glitimo
1 a.š. malto cinamono

Galajui:
150g cukraus pudros
1 a.š. nutarkuotos apelsino žievelės
1 a.š. trupinto kokoso kremo
1 v.š. apelsinų sulčių

 

Pagaminimo metodas:

įkaitinkite orkaitę iki 180C. Suplakite kiaušinius, arba kiaušinio pakaitalą pagal instrukciją ant pakuotės. Bananus sutrinkite. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, trintus bananus, pieną, rudąjį cukrų ir alyvuogių aliejų. Morkas sutarkuokite ir suberkite į dubenį su kitais ingredientais. Pridėti stambiai kapotus pekano riešutus ir nutarkuotą apelsino žievelę ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną ir dar kartą gerai išmaišykite. Į kiekvieną keksiuko formelę įdėkite kupiną valgomąjį šaukštą tešlos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minučių arba tol, kol įsmeigus smeigtuką į vidurį, jį ištrauksite sausą. Palikite pilnai atvėsti. Glajui paruošti, į vidutinio dydžio dubenį suberkite cukraus pudrą. Sudėkite nutarkuotą apelsino žievelę ir tirpintą kokoso kremą. Supilkite apelsinų sultis ir labai gerai viską išmaišykite. Ant pilnai atvėsusių keksiukų apšlakstykite glajumi ir leiskite sustingti. Papildomai galite pabarstyti smulkintais pekano riešutais iškarto kai apšlakstote glajumi.

Skanaus!

X