Šalta sriuba (be glitimo, be pieno)

Šalta sriuba  – tikriausiai geriausias patiekalas karštą vasaros dieną.

Jums  reikės:

2 vnt. vidutinio dydžio papajos
400 ml kokoso pieno su minkštimu
3 šaukštai šviežių supjaustytų mėtų
1 laimas
1/4 šaukštelis malto muskato
1/4 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis kvapiųjų pipirų
1/4 šaukštelis malto imbiero
mėtų, garnyrui

 

Papajas nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite gabalėliais. Laimą gerai nuplaukite ir kartu su žievele supjaustykite į gabaliukus. Visus ingridientus sudėkite į dubenį ir viską gerai išplakite blenderiu iki vientisos tyrės. Siurbą įdėkite į šaldytuvą vienai valandai, kad atvėstų. Patiekdami papuoškite mėtos lapeliu.

Pagaminsite be:

Draugiškas: