Senovinė Airiška duona su soda be glitimo, be pieno produktų

Iš šių ingriedientų pagaminama apvali ~20cm skersmens duona:
1. 2 stiklinės begliuteninių miltų kepiniams.
2. 1 arbatinis šaukštelis valgomosios sodos;
3. 2 arbatiniai šaukšteliai begliuteninių kepimo miltelių;
4.1/2 arbatinio šaukštelio ksantano dervos arba glitimo pakaitalo „Orgran“;
5. ½ arbatinio šaukštelio druskos;
6.1/4 stiklinės begliuteninių avižų;
7. 1 kiaušinis arba 1 arbatinis šaukštelis kiaušinių pakaitalo;
8. 1 stiklinė pieno arba augalinės kilmės pieno: ryžių, kanapių, sojų, riešutų.

Paruošimo būdas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 2200 C. Begliuteniniais miltais pabarstyti skardą.
2. Dideliame inde sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius, ksantano dervą arba glitimo pakaitalą, druską, avižas.
3. Imušti kiaušinius arba kiaušinio pakaitalą, pieną ir plakti kol gausis lipni masė.
4. Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir šiek tiek paminkyti.
5. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos iš gautos tešlos suformuoti maždaug 15cm skersmens apskritimą.
6. Kepti įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus, apie 30 – 35 min.

Jei neturite laiko gamintis savo tešlą, TikraiBe.lt siūlo begliuteninių duonų mišinius, iš kurių be vargo pasigaminsite gardžias, kvepiančias, namines duonas:

Begliuteninės baltos duonos mišinys „Glebe Farm“ 375g;
Kelių grūdų daugiasėklis begliuteninės duonos mišinys „Hale & Hearty“ 375g;
Mišinys begliuteninei tamsiai duonai su sėklomis, „Glebe Farm“ 375g;
Viso grūdo duonos mišinys (450g), "Orgran";
Kukurūzų duonos ir keksiukų mišinys "Orgran", 375g;
Mišinys baltai duonai kepti "Doves farm" 1kg;
Mišinys tamsiai duonai kepti „Doves farm“ 1kg;
Greitai paruošiamos begliuteninės duonos mišinys (450g), "Orgran".