Skaldytų žirnių sriuba

 Ingredientai:

1 ½ puodelio skaldytų žirnių;
2 l vištienos sultinio;
1 saliero šaknis;
1 poras arba nedidelis svogūnas;
1 nedidelė morka;
2 valgomi šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
žiupsnelis mažai natrio turinčios druskos;
šviežiai maltų pipirų.

 

Paruošimas:

1. Žirnius nakčiai užmerkite dviejuose litruose vandens.
2. Po to nupilkite, sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite vištienos sultiniu.
3. Sudėkite supjaustytus salierus, porą ar svogūną ir sutarkuotą morką.
4. Uždenkite ir virkite ant nedidelės ugnies, kol žirniai suminkštės.
5. Pagardinkite pipirais ir pasūdykite.
6. Supilkite į maišytuvą ir sutrinkite.
7. Perpilkite į puodą. Jei sriuba per tiršta, įpilkite dar truputį vištienos sultinio.
8. Pagardinkite 2 valgomais šaukštais alyvuogių aliejaus.
9. Patiekite kartu su šviežiai kapotomis petražolėmis ir skrebučiais.