Šokoladinis Kalėdų tortas BE GLITIMO

Ingredientai:

biskvitui:

50g kakavos
150g verdančio vandens
150g sviesto arba kokoso kepimo kremo
100g pieno arba ryžių, avižų pieno arba kito pieno pakaitalo
220g universalių miltų kepiniams be glitimo
1 a.š. kepimo miltelių be glitimo
1/2 a.š. druskos
300g cukraus
3 kiaušiniai arba kiaušinio pakaitalo
1 v.š. vanilės ekstrakto

kremui:

150g juodo šokolado
150g pieniško šokolado
350g žemės riešutų sviesto
370g grietinėlės arba ryžių, avižų grietinėlės ar kitos augalinės grietinėlės

Pagaminimo metodas:

orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Pasiruoškite 22 cm skersmens kepimo skardą. Ją išklokite kepimo popieriumi. Kakavą užpilkite verdančiu vandeniu ir maišykite, kol gausite vientisą masę. Į kakavos masę supilkite pieną arba augalinį pieno pakaitalą, išmaišykite, palikite atvėsti. Kitame dubenyje sumaišykite universalius miltus be glitimo, kepimo miltelius be glitimo ir druską. Dar kitame inde kambario temperatūros sviestą arba kokoso kremą išplakite iki purios masės. Į sviesto masę suberkite cukrų ir plakite kelias minutes. Po kelių minučių į masę miškite po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišant arba naudokite kiaušinio pakaitalą. Supilkite vanilės ekstraktą ir dar kartą gerai išmaišykite. Į pasiruoštą sviestą su kiaušiniais po truputi, dalimis suberkite kitame dubenyje pasiruoštus miltus. Taip pat po truputi, dalimis supilkite pasiruoštą kakavos masę. Sudėjus kiekvieną dalį, viską gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į pasiruoštą kepimo formą. Kepkite apie 40 – 45 minutes. Iškeptą biskvitui iškepus, atvėsinkite. Visiškai atvėsus, biskvitą perpjaukite į dvi lygias dalis.
Kremui paruošti, abiejų rūšių šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Į ištirpintą šokoladą sudėkite žemės riešutų sviestą. Supilkite atvėsintą grietinėlę arba augalinį grietinėlės pakaitalą ir elektriniu plaktuvu gerai viską išmaišykite kol gausite purią ir tvirtą. Vieną biskvito dalį dėkite ant lygaus pagrindo arba tortinės ir šiek tiek sulaistykite norimomis sultimis. Tepkite 1/3 kremo. Ant viršaus dėkite antrąją biskvito dalį, vėl sulaistykite ir tepkite šiek tiek daugiau nei pusę likusio kremo. Likusiu kremu aptepkite šonus.

Skanaus!