Spalvoti Kalėdiniai sausainiai

Ingredientai:

360g žemės riešutų sviesto
240g palmių žiedų cukraus
240g stiklinė balto cukraus
115g ghee sviesto
60g juodo šokolado be pridėtinio cukraus
3 v.š. kakavos miltelių
3 dideli kiaušiniai (arba kiaušinio pakaitalo)
1 v.š. vanilės ekstrakto
900 g avižinių dribsnių
2 a.š. sodos
240 g "M & Ms" saldainių

Pagaminimo metodas:

Elektriniu plaktuvu dubenyje sumaišykite žemės riešutų sviestą, palmių žiedų ir baltą cukrų ir ghee sviestą. Šokoladą ištirpinkite kartu su kakavos milteliais. Ištirpintą šokoladą sudėkite į riešutų sviesto mišinį ir dar kartą gerai išmaišykite. Į gautą masę sudėkite avižas ir sodą ir dar kartą labai gerai išmaišykite. Sudėkite "M & Ms" saldainius. Galite pridėti ir šokolado lašelių. Dar kartą išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlos ant skardos dėkite po vieną valgomąjį šaukštą ir dar paspauskite, kad truputėli pasiplotų. Kepkite 10 iki 12 minučių arba tol, kol sausainiai ims pūstis ir bus apskrudę viršuje ir šiek tiek minkšti viduje. Išėmę iš orkaitės leiskite pastovėti 5 minutes ir tik tada imkite nuo kepimo skardos.

Skanaus!