Spanguolių – šokolado sausainiai (be glitimo, be pieno)

Jums reikės:
½ puodelio agavos sirupo arba medaus
2 kiaušinių arba kiaušinio pakaitalo
1 šaukšto vanilės ekstrakto
3 puodelių  migdolų miltų
¼ arbatinio šaukštelio druskos
½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
½ puodelio šokolado gabaliukų
½ puodelio džiovintų spanguolių
½ puodelio pekano riešutų, stambiai kapotų

 

1. Dideliame dubenyje sumaišykite agavos sirupą, kiaušinius, vanilę ir maišykite maišytuvu tol, kol masė taps puri. Tai gali užtrukti apie 5 minutes.
2. Atskirame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius.
3. Į migdolų miltų masę sudėkite agavų sirupo mišinį ir gerai viską išmaišykite. Įmaišykite šokoladą, pekano riešutus ir spanguoles.
4. Sudėkite tešlą ant kepimo popieriaus, suformuokite maždaug 25 cm ilgio ir 7 cm pločio „dešrą“ ir kepkite 160° C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
5. Kai iškeps, ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti 20 minučių.
6. Supjaustykite „dešrą“ maždaug 1-2 cm storio juostelėmis.
7. Gautus sausainukus vėl kepkite orkaitėje tokioje pat temperatūroje 15 minučių, tada sausainukus apverskite ant kitos pusės, ir vėl kepkite 15 minučių ar iki tol, kol įgaus auksinę spalvą.
8. Kai iškeps, padėkite atvėsti apie 20 minučių, paskui jau galite patiekti.

Pagaminsite be:

 

 

 

Draugiškas: