Sūris su raudonaisiais pipirais (be pieno, be riešutų, be sojos)

Ingredientai:

1 ½  stiklinės vandens
5 v. š. Agar dribsnių
¾ stiklinės anakardžių riešutų arba saulėgrąžų sėklų
2 v. š. saulėgrąžų sėklų arba 1 v. š. Tahini sviesto
1 ¼  a. š. druskos
2 a. š. svogūnų miltelių
¼ a. š. česnakų miltelių
¼ stiklinės mielių dribsnių
½ stiklinės pjaustytų raudonųjų paprikų
3 ½ v. š. citrinų sulčių

Pagaminimo metodas:
Vandenį ir Agar dribsnius supilti į nedidelį puodą ir maišant virti ant vidutinės ugnies apie 5 min. Gautą masę ir likusius ingredientus sudėti į plaktuvą. Plakti apie 1-2 min. kol gausis kremo masė. Tuomet sudėti į norimą formą ir įdėti į šaldytuvą visai nakčiai.

Patiekite pjaustytą prie mėgstamų salotų, sumuštinių ir t.t. Laikyti orui nepralaidžiame inde šaldytuve. Suvartoti per 7-10 dienų.
Jei norite įvairesnio skonio į masę pasirinktinai įdėkite:
¾ stiklinės pjaustytų alyvuogių
2 v. š. pakepintų sezamo sėklų
1 ½ v. š. kmynų
2 v. š. krapų