Tepamas sūris be pieno (ricotta)

Šis gardus sūrio pakaitalas gali atstoti daugelį sūrio rūšių. Pamėginkite atvėsintą sūrį naudoti receptams, kuriuose naudojamas ricotta sūris (pvz.: tepti ant skrudintos duonelės, duonelių sausučių ar krekerių, o šiltą naudokite kaip skanų užkandį).

Reikės:

•1/4 puodelio mielių dribsnių
•1/4 puodelio sojos pieno miltelių
•1 puodelio sojos
•1 a.š. acto
•1 šaukštas paruoštų aštriųjų garstyčių
•1 šaukštas druskos (jei trūksta, pagal skonį pridėkite)
•1 330g šilkinio sojų tofu sūrio (pakelis)

 

Paruošimo būdas:

 

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių C temperatūros. Paruoškite 20 cm skersmens apvalią kepimo skardą.

2. Mažame puode sumaišykite sausus mielių dribsnius ir sojos pieno miltelius. Uždėkite puodą ant vidutinės ugnies, pilkite sojos pieną, maišykite tol, kol milteliai pasieks vienalytę masę. Pastoviai maišant supilkite actą, garstyčias ir druską. Virkite tol, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies.

3. Elektriniu maišytuvu susmulkinkite iki vientisos masės tofu sūrį. Lėtai pildami sojos pieno mišinį, gerai išmaišykite.

4. Gautą masę supilkite į kepimo skardą ir kepkite 35-40 min, kol sūris pagels arba iki tol, kol spustelėjus per centrą jaustųsi kreminė konsistencija viduje. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

 

– Sūris gali būti atvėsintas šaldytuve ir naudojamas kaip rikotta;

– sumaišytas su sojos jogurtu ir paliktas pastovėti, kol įgaus varškės sūrio pavidalą;

– sūris gali būti naudojamas kaip tepamas sūrelis ant įvairių krekerių, duonelių sausučių ar tiesiog sumuštinių duonos;

– gali būti pateiktas kaip pagardas kreminiam padažui prie namuose gamintų traškučių ar nachos.