Tofu sūris (be pieno)

Ingredientai:
Stiklinė sojų pupelių;
6 l vandens;
1,5 citrinos sulčių;
Pagal skonį druskos, prieskonių.
Papildomai reikės:
Marlės;
Kelių didelių puodų;
Mėsmalės.

Pagaminimo metodas:
Sojų pupeles užmerki nakčiai, tada perplauti ir sumalti mėsmale.
Gautą masę užpili 6 l šalto virinto vandens ir užvirti. Susidarius putoms jas nugriebti.
Kuomet vanduo užverda, sumažini ugnį ir pavirti dar ~8-12 min.
Susidariusį pieną perkoši per marlę į atskirą indą, pagal skonį įdėti druskos*, o tirščius padėti atskirai.
Į sojos pieną įspausti citrinos sulčių. Spaudžiant sultis ir maišant pieną stebėti, kad pieną sutrauktų į varškę.
Susidariusią varškę vėl perkoši per marlę. Likusį skaidrų skystį išpilti, o varškę prispausti sunkiu daiktu, kad nuvarvėtų skystis.
Po valandos sūrį pamerkti į šaltą vandenį, kadangi karštas sūris yra labai trapus.

*norintiems įvairesnio skonio galima papildomai dėti prieskonius, kmynus, jūros kopūstus ar pagal savo fantaziją sugalvotus priedus.